CHP'den Muharrem İnce'ye yanıt

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri CHP Memleket Partisi Muharrem İnce
CHP'den Muharrem İnce'ye yanıt

CHP ile ittifak yapmalarının ilkesel olarak mümkün olmadığını ifade edip kendi adaylarını açıklayan Memleket Partisi lideri İnce'ye CHP'den yanıt geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısı ile 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde partisi adına yarışacak adayların bir bölümünü açıkladı.

CHP ile ittifak kapılarını kapatan İnce iş birliğine ilişkin şunları kaydetti:

"Memleket Partisi, 3'üncü yoldur. İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Laiklik olmazsa olmazımız.

Bizim 'Dersim' diye bir vilayetimiz yoktur, 'Dersim' bölgenin adıdır. Vilayetin adı Tunceli'dir. Şeyh Sait bir haindir. Atatürk, Nutuk'ta böyle demiştir, haindir.

Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde 'AKP ile aynı A4'te olmam diyemezsin. Destek olacaksın. Memleket Partisi olsaydı, orada olsaydım İsveç'in NATO'ya dönüşüne 'evet' oyu vermezdim.

CHP sana ne oluyor, oradan İsveç'in NATO üyeliğine 'evet' diyorsun. Ayrı dünyaların insanıyız. Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum; arkadaşlar siyahla beyaz kadar ayrıyız, nasıl beraber olalım?"

"İZMİR'DEN METROPOL İLÇE İSTEDİ VERMEDİK"

İncenin bu sözlerine CHP kanadından yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İnce'nin sözlerine karşılık şunları kaydetti:

"Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, "İlkesel duruş" konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik.

Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı.

Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz."