CHP'den flaş Tanju Özcan kararı! Partiye geri döndü

CHP Bolu 31 Mart Yerel Seçimleri

Son dakika haberine göre; CHP Parti Meclisi (PM) partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönmesine karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a af çıktı.

 Özcan’ın af başvurusu MYK'dan dan Parti Meclisi’ne (PM) sevk edildi. PM Özcan'ın geri dönmesine karar verdi.

İhraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘X’ hesabından yaptığı paylaşımda, partiye geri dönüş sürecinin resmi olarak başladığını duyurdu.

ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Özcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biraz önce ‘Baba Evine' dönüş talebim ile ilgili konunun bugün CHP MYK'sı ve Parti Meclisi'nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim.

Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum.

Bundan sonra partimizin yerelde ve genelde başarısı için daha çok çalışacağım… Her şey çok daha güzel olacak."

DİLEKÇE VERMİŞTİ

Özcan, partiye yeniden üyeliği için dilekçe vermişti.

CHP'ye geri dönmesi halinde Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde adaylık düşünüp düşünmediği sorulan Özcan, "Tabii, ben ihraç edildiğim zaman da başka bir partiden aday olmayacağımı, ya Cumhuriyet Halk Partisi'nden ya da bağımsız olarak yoluma devam edeceğimi söylemiştim." ifadelerini kullanmıştı.

EKREM İMAMOĞLU, TANJU ÖZCAN İLE GÖRÜŞMÜŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile la bir araya geldiği öğrenildi. Görüşmenin üzerinden 3 gün önce geçtikten sonra açıklama yapan Tanju Özcan, “Sayın İmamoğlu da benim partiye dönmemi çok arzu ediyor” dedi.

İstanbul’da gerçekleşen ziyarete Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de eşlik etti. Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Özdemir, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan, İstanbul’da bir araya geldi. Çok güzel olacak. Yarına gülümse" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV