CHP'de devir teslim töreni: Kılıçdaroğlu ve Özel'den açıklamalar

CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri
CHP'de devir teslim töreni: Kılıçdaroğlu ve Özel'den açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay sonuçları neticesinde Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e genel başkanlık koltuğunu devretti. İki isim tören sonrasında açıklamalarda bulundu.

CHP'de Özgür Özel dönemi resmen başladı. Kurultayda genel başkan seçilen Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'dan koltuğu devraldı. Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak göreve başladı. 

Kılıçdaroğlu, "Yeni genel başkanımıza yürekten başarılar diliyoruz. Başarılı olması için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kendisine tekrar hayırlı olsun diyorum. Genel başkanımızın bundan sonra vereceği mücadelede hep yanında olmak da her CHP’li olarak ortak görevimiz. Bunu güzel bir şekilde yerine getirmeye özen göstereceğiz" dedi.

CHP'de devir teslim töreni: Kılıçdaroğlu ve Özel'den açıklamalar - Resim : 1

ÖZGÜR ÖZEL: EN ÇOK BANA EMEĞİ VAR

Özgür Özel ise, "Genel başkanımızın bu odada olan herkese, en çok da bana emeği var. Kendisi partimizi çok zor dönemlerde yönetti, büyük bir mücadele verdi. Dünya siyaset tarihi Adalet Yürüyüşü’nü anacak. Partimizi cumhuriyetin kurucu kadrolarıyla husumeti olanların iktidarlarının önemli bir bölümünde mücadeleyi genel başkanımız sırtladı. Bu sırada Meclis çatısı altında saldırıdan, linç girişimine, terör örgütü saldırısına kadar genel başkanımız bu parti için canını ortaya koydu. Biraz önce bana bir genel başkanın bilmesi gerek öğütleri bir saate yakın bir sürede aktardı. Bu CHP geleneğinde olan, Atatürk’ten bugüne miras gelen gelenekle aktardığı bilgileri, o bilgileri yapmam için almam gereken tedbirleri aklımın en nadide köşesinde yerine getirmeye çalışacağım. Genel başkanımız için en büyük onur kendisini örgütümüzün ve tüm üyelerimizin çok sevmesidir. Biz de bundan sonraki süreçte zorlandığımız her yerde kendisinin deneyimine başvuracağız. Emekleri için teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin" diye konuştu. 

DEVİR TESLİM ÖNCESİ MAZBATASINI ALMIŞTI

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, partinin Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, mazbatasını TBMM'deki odasında düzenlenen törenle aldı. Özel'e mazbatasını veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Ülkemize, partimize, 85 milyona hayırlı olsun, hayırlı olacağını da biliyorum" ifadesini kullandı.

Özgür Özel de makamda Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayarak önceki CHP genel başkanlarının fotoğraflarının yer aldığını, bundan sonra eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da fotoğrafının burada hep olacağını söyledi.

Özel, "Bu oda, İsmet İnönü'nün odası. Bu odada İsmet Paşa ile Bülent Ecevit'in tarihi fotoğrafları var. Bu odada bugüne kadar görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. 8 yıldır CHP Grup Başkanvekili olarak partimi Meclis'te temsil ettim." diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV