CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını aldı

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel
CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını aldı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, mazbatasını aldı. TBMM'de gerçekleşen törende Özel'e mazbatasını Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti.

 38. Olağan Kurultay'da yapılan oylamada, 812 oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği yarışı kazanan ve CHP'nin yeni Genel Başkanı olan Özgür Özel, TBMM’deki makam odasında mazbatasını alarak resmen görevine başladı.

Özel'e mazbatasını Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti.

Ardından sözü alan Özel, CHP’nin önceki dönem tüm genel başkanlarına ait fotoğrafların odasında bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da fotoğrafına odasında yer vereceğini bildirdi.

Özel, şunları ifade etti: 

"Mustafa Kemal'den başlayarak İsmet İnönü, Bülent Ecevit'in genel başkanlarımızın fotoğrafları var. 8 yıldır partimi grup başkan vekili olarak temsil ettim. Bu odada CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak mazbatayı almış olmak büyük bir onur. 8 yılın sonundan CHP Genel Başkanı olduysak siz parlamento muhabirlerinin Türkiye'ye aktardıklarınızla oldu.

Parlamentoya güç kazandırmaya, ana muhalefet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bütün kurumları yıpranırken, elbette sorunlar var. Yine de herkes kendi görevini yapan kurumlar burada. Bugün AYM'nin sansür yasasını görüşüyor olması son derece kıymetli. Sansür yasasının iptal edilmesini istiyoruz. Ret mi edildi? Tabi bu çok kötü bir karar. Bu Türkiye'de bundan sonra gazeteciler için ve muhalefet için işlerin daha zor olduğu bir aşama. Bundan sonra gazetecilerin hapse atılması gibi meselelerde, daha dirençli olacağız. Yapılacak ilk PM toplantısında sansür yasasına da yer vereceğiz." 

Kaynak: Haber Global TV