CHP teşkilatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına ne diyor? Özgür Özel anket sonucu açıkladı

CHP Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'in yeni yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamalarına ilişkin soruyu yanıtladı. Özel, CHP örgütünün bu tutuma desteğine ilişkin anketin sonucunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, Meclis'in yeni yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamalarıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Uzlaşmak üzere ayağa kalkmadı. Biz Erdoğan'la mücadelede ayaktayız zaten. Meclis'in açılışını yapmasına, anayasal görevi gereği gelen, son seçimlerde en çok oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilen kişinin makamına hürmeten ayağa kalktık. Siyaset o kadar kolay olsaydı, ben bizim kitleyi yüzde 99 memnun edecek sözler söyler, CHP'nin genel başkanı kalırım. Ben kendim zorluk çekmek, seçimlerden sonra insanları rahat ettirmek istiyorum. Asgari ücrete yılda 4 kere güncelleme yapılsın istiyorum. Eylül anketinde 3 puan öndeyiz. Niye 6 puan önde olmayalım? Biz bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. İktidara yakın şirketlerin birinde 0.7 puan gerideyiz, birinde küçük farkla öndeyiz. Biz kimsenin yaptığını ettiğini unutmuyoruz. Ne Erdoğan'la anayasa yapmaya ne Erdoğan'la uzlaşmaya niyetimiz var. Kaybediyorsak ben kaybediyorum, bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim. Arkadan saldıran birileri olursa da onlar da saldıracak arkadaşlar.

Bu partinin genel başkanlarının ne riskler aldığını herkes biliyor. CHP'ye fevkalade bir alan açan noktada olduğunu görüyorum. Yine de gönlü kırılmış kim varsa hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak tüm sorumluluğa sahibim. Benim kişisel olarak bu attığımız adımı yanlış olduğunu düşünsem, örgütümün yüzde 80'i buna itiraz ediyor olsa bir daha düşünürüz. İlk anda yüzde 62'si destekliyor. Açıklamadan sonra yüzde 72'si destekliyor. Biz derdimizi makul çoğunluğa anlatmışız. Hele hele iktidara oy verenlerle bu kadar iyi iletişim kurabildiysek şimdi onlar biz ne diyoruz diye dinlediklerinde asgari ücreti, sendikal özgürlükleri duyacaklar. Emekli maaşının 26 bin lira olması gerektiğini duyacaklar. Bizim yaptığımız çiftçi mitinglerini duyacaklar. Yeter ki kulaklarını bize açsınlar."