Görevden alınan başkanların itirazları reddedildi

Gündem haberleri Muş
Görevden alınan başkanların itirazları reddedildi

CHP Parti Meclisi toplantısında muhalif isimler değişim taleplerini yineledi. Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıda Muş, Ağrı, Mardin ve Kayseri il başkanlarının göreve iadesi için gerçekleştirilen gizli oylamada muhaliflerin istediğini alamadığı şeklinde yorumlandı.

Çevrimiçi toplantı tartışmaları gölgesinde bir araya gelen CHP Parti Meclisi'nde daha çok muhalif isimler söz aldı. Çevrimiçi toplantının katılımcılarından biri olan Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu’na değişim çağrısı yaptı. Tezcan, “Değişim lazım sizin de bizim de değişmemiz lazım” dedi.

Parti Meclisi'nde çevrimiçi toplantıya getirilen eleştiriler de ele alındı. “Bir odada bir salonda olabilecek bir toplantının dijital odada olması değil, kaydedilip yayılması ayıp. Bu kadar steril bir içeriğe İhanet denmesi ayıp” değerlendirmesi yapıldı.

Ve seçim sonrası görevden alınan Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan ile İstanbul Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’üm göreve iadeleri talebi için oylama yapıldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için göreve iade talebi kabul edilmedi.

Parti meclisinde CHP içindeki muhalif kanat istediğini alamadı. Ancak 60 kişilik Parti Meclisi'nde muhaliflerin fazlalığı kazanç olarak görülüyor. Oylama sonucu Kılıçdaroğlu için güven kaybı olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ CHP'YE KATILDI

Toplantıda ayrıca, Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) CHP'ye katılımı da onaylandı. 

CHP Erzincan Milletvekili ve TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin CHP'ye katılımının onaylandığını duyurdu.

Sarıgül’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP Parti Meclisi şu an itibariyle Türkiye Değişim Partisi'nin CHP'ye katılımını onaylamıştır. Bu kararla TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır. Bu bütünleşme ülkemiz ve demokrasimiz açısından sevindirici ve gurur vericidir.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu son dakika Muş ağrı Mardin Kayseri