CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı

Gündem haberleri CHP Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis Üyesi Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Meclis Üyesi Aylin Nazlıaka ile birçok parti meclisi üyesi de toplantıya katıldı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak da bir konuşma yaptı. 

CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı - Resim : 1

 Dün CHP'li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanmıştı.

Partide Kurultay öncesi mahalle delege seçimleri devam ederken, Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar sürerken, İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının kaydının sızdırılması da CHP içerisinde adeta deprem etkisi yaratmıştı.

CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı - Resim : 2

İMAMOĞLU'NDAN DEĞİŞİM ÇAĞRISI

İmamoğlu toplantıda değişim çağrısını da dile getirdi. Kılıçdaroğlu'na seslenen İmamoğlu, "Değişim sizin öncülüğünüzde olsun. Bunu bekliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ise, MYK'daki değişiklikleri hatırlatarak, "Değişimi zaten gerçekleştiriyoruz" karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı, belediye başkanlarına kurultayın Ekim ayında toplanacağını bildirdi. Ancak "Kurultay tarihini sizin isteğinize bırakıyorum" diye de ekledi.

 Tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, geride bırakılan seçimlere yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Özeleştiride bulunanlar oldu. Değişim çağrısı yapan da ama birlik beraberlik içinde olmalıyız. Birileri CHP'nin bölünmesini istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı - Resim : 3

Ardından da 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin görüşler dile getirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Gündem haberleri toplantı Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu