CHP lideri Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması: Belediye başkanları taahhütname imzalayacak

Haberglobal.com.tr
Özgür Özel CHP afyonkarahisar
CHP lideri Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması: Belediye başkanları taahhütname imzalayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözlerinin ardından yeni bir adım geldi. Özel, "8 Mart'tan itibaren bütün belediye başkan adayları bir taahhütname imzalayacaklar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'da düzenlenen Halk Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Emekliler için çok büyük sıkıntıları olduğunu belirten Özel, "Biz sürekli emeklinin sorunlarını karşılaştırmalarla anlatıyoruz. Emekliler, AK Parti hükümetinin geldiği 2002 yılında en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Şimdi emekli maaşı 0,6 asgari ücret bile değil. Yani asgari ücret 17 bin lira, emekli 10 bin liraya mahkum" diye konuştu.

8 Mart'tan itibaren Türkiye'de bütün belediye başkan adaylarının taahhütname imzalayacağını bildiren Özel, " Mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısına asacağım diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca CHP'li belediyeler kadın hakları konusunda, kadınların eşit temsili konusunda, kadına karşı şiddette tavizsiz olması konusunda, kadınların belediye hizmetlerinden yararlanması konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda, hayvan hakları konusunda, gençlerin talepleri konusunda taahhütte bulunacaklar" dedi.

Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik ayrımcı sözlerine de değinen Özel, şunları kaydetti:

"Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP'li belediyeler; kişilerin dini inancı, mezhebi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına dair söz verecekler."