Ekrem İmamoğlu'ndan CHP'nin adayı Köksal'a sert tepki: Kendine ya başka bir iş ya da başka bir parti bulacak

Haberglobal.com.tr
İBB Ekrem İmamoğlu afyonkarahisar Özgür Özel

CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın 'Seçilirsem DEM hariç bütün partilere kapım açık' sözlerine sert tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak. O laf nereye gidiyor biliyor musunuz?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden CHP'nin Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'a yüklenen İmamoğlu, şunları söyledi: 

"Ben CHP'nin has evladıyım. En çok çalışan insanı olmak için de gayret sarf ediyorum. Ama insan ayırt etmemek her şeyin önünde. CHP'liyim ama ben şu partiye bu partiye değil bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına hizmet ediyorum.

'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şu partililerle görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak onu söyleyeyim. Biz inan ayırt etmeyiz kardeşim.

O laf nereye gidiyor biliyor musunuz? Hani birileri çıkıp 'vatan haini, terörist' diyordu ya. Hani büyükşehir belediyesi terörist doluydu ya onu diyen akılla bunu diyen aynı akıl. Öyle yağma yok." 

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenlemişti.

Köksal, “Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak” demişti.

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Özel, "Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, ‘aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” ifadelerini kullanmıştı. 

Karşılıklı söylemlerinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Köksal ise “Açık ve net Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve HÜDAPAR’lılarla yönetmeyeceğim. Net” sözlerinin arkasında durduğunu göstermişti.