CHP lideri Özgür Özel'den anayasa değişikliği açıklaması

Özgür Özel anayasa CHP Gündem haberleri
CHP lideri Özgür Özel'den anayasa değişikliği açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen Türk Eczacılar Birliği 44. Olağan Büyük Kongresine katıldı.

Kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, "Bugünlerde Anayasanın bir maddesi Yargıtay tarafından yok sayılıyor. Ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor. Anayasal düzeni bir madde de yok sayarsanız bütün bir düzeni ortadan kaldırırsınız. Anayasa tartışması, Özgür Özel ile Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışması değildir. Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Anayasa meselesi çocukların parklarda yatmama meselesidir. Siz Anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsanız önüne gelen başka bir yerini yok sayar. Düzen kalkar, devlet kalkar. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a bindiği dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan Anayasa maddesini savunuyorum" ifadelerini kullandı.

YENIDEN REFAH PARTİSİ, KIBRIS’TA TEMSİLCİLİK AÇTI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan beraberindeki heyetle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 40’ıncı yılı kutlamaları nedeniyle ziyaret ettiği Lefkoşa’da parti temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

Fatih Erbakan ve partililer, KKTC’de, Girne Kapısı Tören alanında ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı. Fatih Erbakan, ziyaret ettiği Lefkoşa’da Köşklü Çiftlik’te Yeniden Refah Partisi’nin ada temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi. KKTC Ada Başkanı Mikail Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Mehmet Aşıla, Ali Yüksel’in yanı sıra sanatçı ve Genel Başkan Danışmanı Davut Güloğlu, İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz ve partililer katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının manevi ve stratejik öneminden bahseden Erbakan, “Kıbrıs’ta manevi kalkınma en önemli önceliktir. Gençlerimizi şuurlu şekilde yetiştirmemiz lazım. Gençlere vatan sevgisi, iman şuuru aşılanmazsa, o bölge kazanılamaz. Kıbrıs’ta manevi kalkınma hamleleri gerçekleştirilmeli. Burada Türkiye’ye büyük görev düşüyor. Kıbrıs’ın kuzeyini ‘Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ şeklinde nitelendirmekteyiz. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için gerekli adımlar mutlaka atılmalı” dedi.

Ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ve eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

 

Kaynak: İHA