CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Montrö açıklaması: Artık eminim Erdoğan da anladı

Montrö Boğazlar Sözleşmesi Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Montrö açıklaması: Artık eminim Erdoğan da anladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken Montrö'nün önemine vurgu yaparak "Erdoğan, Montrö'nün önemini kavramıştır, Kanal İstanbul'u da bir kenara bırakacaktır” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ülkeyi biz yönetsek Montrö sözleşmesinin gereğini yerine getirir, asla ve asla tartışmaya açmazdık. Geçmişte hatırlarsanız "Savaş gemileri gerekirse Kanal İstanbul'dan geçer" şeklinde Erdoğan'ın bir açıklaması var. Erdoğan tarihi bilmediği için, Boğazlar’ın ne kadar güvenli olması gerektiğini bilmediği için, Karadeniz'in anahtarının Montrö olduğunu bilmediği için bunları söylemiştir. Ama artık eminim o da anladı ve Montrö'nün önemini kavradı. Dolayısıyla Kanal İstanbul'u da bir kenara bırakacaktır diye düşünüyorum. Elektrik faturamı ödemiyorum, hazirana kadar en azından KDV’yi sıfır yapmasını istiyorum"

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ MUTABAKATI AÇIKLAMASI

Ülkeyi ileri götüreceğiz. Bugün AK Parti’den veya MHP’den beri Türkiye’nin sorularını dile getirebilir mi? Asla dile getiremez. Parlamentonun özgür iradesi yok. Milletin vekilini millet seçmeli. Yeni bir Türkiye, yarının Türkiyesi diyoruz buna. Bugünün veya geçmişin Türkiyesinde gençler geleceğini yurt dışında arıyorsa bir problem var demektir. Ülkede Allah aşkına adalet var mı? Adalet çürürse demokrasi çürür."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri Rusya Ukrayna savaşı