CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, Ankara'da görüşme gerçekleştirdi

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Gündem haberleri Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da görüştü. 

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı öncesi Çankaya ilçesindeki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu çıkışta bir süre ayaküstü sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile birlikte tesislerden ayrıldı. Ardından da İmamoğlu gazetecileri selamlayıp binadan çıkış yaptı. 

İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 14.30'da İstanbul'a geldi. Basın mensuplarının görüşme ile ilgili sorusu üzerine İmamoğlu, "Daha sonra açıklama yapacağız" dedi. İmamoğlu açıklamanın ardından makam aracıyla İstanbul Havalimanı VIP Terminalinden ayrıldı. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Zonguldak İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, “Birkaç gündür bu konuyla ilgili bilgiler geliyor. Bana resmi olmayan şekilde, bu konuya nasıl bakacağımızla ilgili bir düşünce sorulur oldu. İmamoğlu’nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder. Biz, İmamoğlu’nun divan başkanı olması noktasında bir teklif gelirse, kararı kendisi verecektir. Divan Başkanı olurken, Sayın Genel Başkanın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey’e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız. Değişim sürecinde Ekrem Bey’in ortaya koyduğu irade son derece kıymetlidir. Değişimciler 100 oy bile alamaz noktasından, başabaş bir noktaya geldiysek, bu süreçte değişimin gücünün gitgide arttığı konuşuluyorsa, değişime karşı olan arkadaşlar ‘Ekrem Bey, Divan Başkanı olsun, anlaşalım’ diyorlarsa, bu hem Ekrem Bey’in şahsına duyulan güveni hem de değişimin gücünü gösterir” ifadesini kullandı.

ÖZEL'DEN "ATATÜRKÇÜ KADRO" AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel de, Ankara'daki seçim ofisinde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt ile bir araya gelmişti. 

Özel ve Bozkurt'un yarım saat süren toplantısında CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yer aldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özel, CHP'nin laiklik konusunda çekingen bir tutumda bulunmasını kabul edemeyeceklerini söyleyerek, "Laiklik sadece bir cumhuriyeti var eden kadroların tercihi değil; bugün Türkiye'de, bu topraklar üzerinde iç savaşlar yaşanmıyorsa, mezhepsel çatışmalar yaşanmıyorsa, insanların tercihlerinden dolayı sokak ortasında kanları dökülmüyorsa; bunları, bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hem de laiklik ilkesine borçlu olduğumuzun altını önemle çizmek istiyoruz" dedi.

Bundan sonraki süreçte CHP'nin sosyal demokrat bir parti olarak, kuruluş sürecine, kuruluş değerlerine sahip çıkan bir parti olarak yoluna devam edeceğini belirten Özel, "Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin 'Evet, CHP'yi bu kadrolar yönetmeli' dediği kadrolarla siyaset yapacağımızı ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin mensuplarının kendilerini bulacakları yönetim kadrolarının CHP'yi 100'üncü yılında yöneteceğini müjdelemek istiyoruz. Kurultayımıza 10 gün kala buradan şu çağrıyı da yapmak isteriz; Türkiye'nin dört bir yanında seçilmiş 1200 delegemiz var. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi birçok delegemiz de var. 2 hafta sonra siz memleketinizden gelmiş ve geri dönmüş olacaksınız ve Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılında CHP'yi yönetecek kadroları ve genel başkanı belirlemiş olacaksınız. Lütfen gelmeden önce ilinizdeki aklına, vicdanına güvendiğiniz arkadaşlarla, komşularla, evlatlarınızla, büyüklerinizle konuşun. O ilde yüreğindeki Atatürk sevgisinden şüphe etmediğiniz herkesle konuşun ve onların değişimle ilgili ne düşündüklerini konuşun. CHP'nin geleceğini belirlemek üzere buraya gelin, gereğini yapın. Memleketinize gittiğinizde yüreğinizin çok daha rahat ettiğini size taahhüt ediyoruz" diye konuştu. 

 

Kaynak: DHA