CHP lideri Kılıçdaroğlu: TL'nin dolar karşısında nasıl değer kaybettiği ortada

Kemal Kılıçdaroğlu CHP TOBB

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Ekonominin kitabının nasıl yazıldığı belli, TL'nin dolar karşısında nasıl değer kaybettiği de ortada." ifadesini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenliyor. 

Liranın bilerek değersizleştirildiği ve bu şekilde cari açığın kapatılmak istendiği iddialarına ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

"Biz bu ülkenin üretimle, alın teriyle büyüyeceğini ve kazanacağını biliyoruz. Eğer bunu yapabilirsek Türkiye’yi hızla büyütebiliriz. Onları korumak, onların haklarını savunmak önlerinde engelleri kaldırmak için CHP olarak elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Onların finansmana erişimini, dijitalleşme konusunda önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmakta bizim görevimiz.

Ülkeyi fakirleştirip, ihracat yapacağım diye inatlaşma içine giren bir anlayışla karşı karşıyayız. Ne kadar çok fakir olursa o kadar çok ihracat yapacağız ve buradan gelir elde edeceğiz diye akla mantığa sığmayan bir düşünceyle karşı karşıyayız. Bu düşünceyi asla doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin fakirleşmesi, ekonomide ciddi anlamda kayıplar vermesi demektir. Bunu herkesin bilmesini isteriz. Eğer Türkiye fakirleşirse iç piyasa talebinin de olmayacağını, daralacağını hepimiz biliyoruz."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği rıfat hisarcıklıoğlu CHP CHP haberleri