CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi iktidarımızda bir hafta içinde yürürlüğe girecek

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi iktidarımızda bir hafta içinde yürürlüğe girecek

Manisa'da bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 'Bütün kadınlara sözüm var' diyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın iktidarında ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde açılması planlanan Kreş ve Taziye Evi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

'BİR HAFTA İÇİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanımız yaptığı çalışmayı anlattı, size hesap verdi. En büyük desteği sizden aldığını ifade etti. İrem Nur bebeğe sahip çıktı. 'Destek verin' dedi. Belediye başkanı arkadaşlarımıza seçilmeden önce şunu söyledim; seçildikten sonra kimsenin ekmeği ile oynamayacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmayacaksınız. Eğer bir ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelere yapın. Orada kreşler açın ve sorunlarla ilgilenin. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; asla şikayet etmeyeceksiniz. Sizin göreviniz engelleri aşmak. Adaletli olmak kadar doğru bir şey yoktur. Yönetenlerin adaletli davranması son derece önemlidir. Adalet devletin dinidir. Adalet aynı zamanda belediye başkanlarının da üzerine titremesi gereken bir kavramdır. Her belediye borçlanabilir. Borcu alırsınız, yeri geldiğinde ödersiniz. Size yüksek faiz dayatılıyorsa borcu almaktan kaçınırsınız. Belediye başkanımızın sevgili eşinin elinde 'Kadına şiddete hayır' yazılı bir pankart vardı. Bütün kadınlara sözüm var, Millet İttifakı'nın iktidarında ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız. Bu ülkenin kadınları hayatın her alanında çalışır, üretir. Bir de onun üzerine şiddet uygularsanız bu kabul edilemez. Bugün kreşlerimiz ve taziye evimizin temelini atacağız. İnsanlar acı günlerini bir araya gelerek paylaşacaklar" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI SIRASINDA VATANDAŞTAN TEPKİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanı arkadaşlarımıza seçilmeden önce şunu söyledim; seçildikten sonra kimsenin ekmeği ile oynamayacaksınız" sözlerinin ardından eski belediye çalışanı olduğu ileri sürülen bir kişi, "Benim ekmeğimle oynandı" diye bağırdı. Kılıçdaroğlu konuşmasını bölmeden sözlerini sürdürürken, tepki gösteren vatandaş güvenlik görevlilerince alandan uzaklaştırıldı. 

 

Kaynak: DHA

Kemal Kılıçdaroğlu CHP manisa İstanbul Sözleşmesi