CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kararı doğru değil

CHP Bolu Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kararı doğru değil

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağı açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Tanju Özcan'ın kararı doğru değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağı açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Tanju Özcan bulunduğu bölgenin politik iklimi içinde öyle bir şey söylemiş olabilir. Erdoğan'a defalarca Suriye konferansı yap dedim, sonuçta biz yaptık. Göçmenlerle ilgili, yangınlar ve iklim konusunda çalışma yapacağız. Burası bir göçmen deposu olmayacak. Bolu Belediyesi'nde öyle bir karar çıkacağını zannetmiyorum. O doğru değil, kimseyi susuz ve aç bırakamazsınız. Hiçbir canlıyı bırakamazsınız. Doğa ormana yağmur veriyor. Düşmanınız dahi olsa aç bırakamazsınız. O politik atmosfer içinde, kendi seçim bölgesinin getirdiği politik atmosfer içinde söylemiş olabilir. Ama CHP'nin politikası asla ve asla ırkçı olamaz. İnançlara, kimliklere saygı gösteririz. Temel hedefimiz budur" yorumunda bulundu.

 

'İLK YAPACAĞIMIZ İŞ SURİYE'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇMAK OLACAK'

'Suriyelileri davul zurna ile göndereceğiz' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Elinizi cebinize atacaksınız. Hastanesini, evini yapacaksınız. Okulunu yapacaksınız. Benim söylediğim bir söz var, davulla zurnayla göndereceğiz. Hiç kimse asgari ücretin yarısıyla burada dilenci konumuna düşmek istemez. Elbette yüzde 100'ü gitmeyecek. Zaten bir kısmına vatandaşlık verilmiş. Ama burada günün 12 saati çalışan, asgari ücretin yarısıyla gelir elde eden, sigorta primi ödenmeyen insanları kendi ülkelerinde ev sahibi yaptınız zaman, fabrika kurduğunuz zaman giderler. Gaziantep'teki işadamlarına 'Buradaki fabrikalardan bir tane de oraya yapın' diyeceğiz. İlk yapacağımız iş Suriye'de büyükelçiliği açacağız, diplomatik ilişkileri kuracağız." görüşünü dile getirdi.

Ortadoğu'ya barış ve huzuru getireceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu Barış ve İş Güvenliği'ni kuracağız. Gittiler oraya burunlarını soktular, Suriye'yi karıştırdalar. Biz barışı sağlayacağız. AB'ye gittim yetkililerle konuştum. Mültecilerden niye şikayet ediyorsunuz dedim. Orada kan akıyordu, rahatsız olmuyordunuz. Bu adam nereye gidecek? Bu adam demokrasi istiyor sizde var sözde. İyi bir yaşam istiyor. Buraya gelecek, siz buna duvar çekseniz de engel olamazsınız." diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bolu Belediyesi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan