CHP, HDP’li Semra Güzel kararını açıkladı: Evet oyu vereceğiz

CHP HDP TBMM Gündem haberleri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen fezlekeye ilişkin, “Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonunun, yarın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında terör örgütü üyeliğiyle ilgili hazırlanan iki fezlekeyi görüşeceği hatırlatılarak "Bu konuda tavrınız ne olacak?" sorusunu da yanıtladı: 

 "Semra Güzel, büyük bir yanlış yapmış, Cumhurbaşkanı'nın, valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına 'teröristlere dokunmayın' dediği bir zamanda gitmiş, bir teröriste dokunmuş. Bu, affedilir bir şey değil. Semra Güzel'in, örgüt kıyafetleriyle ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın, doğru, milletvekilliğiyle bağdaşır fotoğraflar olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda açılacak olan soruşturmanın, yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız. Daha sonra da yargılamayı takip edeceğiz." 

 "BU NASIL ADALET, BU NASIL EŞİTLİK?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerde bulunan Özel, şöyle devam etti:

"Sezen Aksu'yu tehdit edenler, gittiler bir sanatçının evinin önünde saat 20.30'da basın açıklaması yaptılar. Ey Süleyman Soylu, 'suç işleri bakanı' sana sorarlar, sen Anayasa'ya rağmen önceden izin almaksızın yapılacak bu işleri gündüz vakti yapana kanunsuz şekilde karşı çıkıyorsun, kanunda bu işlerin gün ışığında yapılacağı yazıyorken gecenin karanlığında bir kadın sanatçının evinin önüne toplananlara, etrafından izleyip güvenliklerini sağlıyorsun. Bu nasıl adalet, bu nasıl eşitlik? Bu adamlar kim, kimin adına, kimi tehdit ediyorlar?

Süleyman Soylu'ya, AK Partililere soruyoruz; Milli Beka Hareketi'nin Başkanı Murat Şahin, açıklamayı yapan zat, daha geçenlerde polis çevirmesine yakalandı. Üzerinden sahte kimlik, sahte polis kimliği, sahte basın kartı, polis telsizi ve kaçak çakar çıktı. Sahte polis kimliği taşıyan bir adam nasıl oluyor da Sezen Aksu'nun evinin önünde açıklama yapabiliyor? Sahte basın kartı düzenlemiş kalpazan adamlar Süleyman Soylu'nun himayesinde, milletimize şikayet ediyoruz. 2017'de bestelenen, söylenen bir şarkıyı, '2022'de biz fark ettik. 'Adem babamıza, Havva anamıza saldırı var.' deyip refleks verenler, mevzu köpürtenler, 2017'de Türkiye'de olabilen bir işi, 2020'de namümkün kılıyorlarsa bunun adı faşizmin bayrağını yükseltmektir. Bunun adı Türkiye'yi yasaklar ülkesi yapmaktır."

Ankara Melike Hatun Camisi İmam Hatibi Halil Konakçı'nın Sezen Aksu'yu tehdit ederek hedef gösterdiğini ifade eden Özel, "İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve mahkemeler, bu hedef gösterenlere, bu sapkın zihniyete, en çok zararı dine, samimi Müslümanlara verecek olanlara ne yapıyor göreceğiz. Ne Murat Şahin'e ne de cami cami gezip bizi hedef gösteren Halil Konakçı'ya teslim olmayız" dedi.

 

 

Kaynak: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel