CHP, Hatay adayı Lütfü Savaş ve Esenyurt adayı Ali Gökmen‘i anons etmedi

Haberglobal.com.tr
CHP Hatay Esenyurt 31 Mart Yerel Seçimleri
CHP, Hatay adayı Lütfü Savaş ve Esenyurt adayı Ali Gökmen‘i anons etmedi

CHP'nin aday tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ve İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini ilan edilmedi.

CHP’nin aday tanıtım toplantısı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları alfabetik sıralamaya göre sahneye çağrıldı.

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı, bugünkü aday toplantısında ilan etmedi. Savaş. aynı zamanda salonda da yer almadı.

Parti kaynakları son anketin olumsuz geldiğini belirterek Savaş’ın yerine başka bir ismin gösterilmesinin sürpriz olmayacağını kaydediyor.

Öte yandan CHP, DEM Parti’nin güçlü olduğu İstanbul Esenyurt’ta aday olarak gösterdiği Ali Gökmen‘i de aday tanıtım toplantısında anons etmedi.

İki parti arasında devam eden görüşmelerin sonuç vermesi halinde DEM’in de onay verdiği CHP’li başka bir ismin Esenyurt adayı olması gündemdeydi. Görüşmelerin sonucuna göre Ali Gökmen‘in adaylıktan çekilebileceği öne sürülüyordu.