CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: CHP, terörle arasına mesafeyi en net koymuş partidir

CHP Karabük 2023 Seçimleri Gündem haberleri
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: CHP, terörle arasına mesafeyi en net koymuş partidir

İkinci tur seçimleri öncesi Karabük'ye halkla bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Terörle arasına mesafe koyma konusunda sicili kabarık bir parti aranıyorsa AK Parti'dir. PKK ile CHP arasında bir ilişki olduğunu iddia etmek, suçluluğunu örtmenin ve suçluluğun telaşıdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimleri öncesi Karabük’te vatandaşlarla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Altay, önce Eskipazar ilçesinde, ardından Karabük’ün merkez mahallerinde seçim otobüsüyle vatandaşları selamladı. Altay, sonrasında Hürriyet Caddesi’ne gelerek burada vatandaşlara seslendi.

"Milliyetçilik siciline bakarsak Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin bu sicili oldukça kabarık"

Engin Altay konuşmasında, CHP’nin terörle arasında en net mesafeyi koyan parti olduğunu belirterek, “İktidar bize söyleyecek laf bulamayınca kendince iki can simidine sığındı. Bunlardan birisi terör, ikincisi ise milliyetçilik. Bizim milliyetçiliğimizin onlar tarafından sorgulanması bir hadleri değil, iki milliyetçilik siciline bakarsak Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin bu sicili oldukça kabarık.

"Erdoğan işine gelince ‘Sayın Öcalan’ demiştir, işine gelince ‘bebek katili’ demiştir"

CHP terörle arasına mesafeyi en net koymuş partidir. Terörle arasına mesafe koyma konusunda sicili kabarık bir parti aranıyorsa AK Parti'dir. Bize PKK'yla Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir ilişki olduğunu iddia etmek, suçluluğunu örtmenin ve suçluluğun telaşıdır. Cumhuriyet Halk Partisi başından beri PKK için eli kanlı bir terör örgütü demiştir. Ama Erdoğan işine gelince ‘Sayın Öcalan’ demiştir, işine gelince ‘bebek katili’ demiştir" ifadelerini kullandı. 

"ATA İttifakı'na oy verenler Sinan Oğan gibi düşünmüyor"

Engin Altay, Sinan Oğan’ın 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçiminde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Altay, "Sinan Oğan’ın kendisi için hayırlı olsun. Ata İttifakı'na oy verenlerin Sinan Oğan gibi düşünmediklerini biliyorum. Gerek Vecdet Öz’ün gerekse de Ümit Özdağ’ın da yaptığı açıklamalar bunu gösteriyor. Aldığı oyun büyük kısmını Zafer Partisi ve Adalet Partisi'ne oy veren seçmenden almıştır. Sinan Oğan’ın en büyük iddiası Suriyelileri geri göndermekti. 3 gün önce Sayın Erdoğan da Suriyelileri geri göndermeyeceklerini açıklamıştı. Sinan Oğan şimdi kendini destekleyenlere ne diyecek onu da merak ediyorum. Sinan Oğan’ın verdiği kararın Ümit Özdağ’ın da dediği gibi Ata İttifakı'nı ve Zafer Partisi'ni bağlamadığı çok açık.” ifadesini kullandı. 

 

Kaynak: DHA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Karabük 2023 seçimleri ikinci tur