CHP'den İstanbul için düzenlenen koronavirüs toplantısına Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmamasına tepki

CHP Ekrem İmamoğlu
CHP'den İstanbul için düzenlenen koronavirüs toplantısına Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmamasına tepki

CHP, İstanbul için düzenlenen koronavirüs toplantısını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmamasını 'skandal' olarak nitelendirdi. CHP "Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular'dan alamaz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgının İstanbul'daki seyri için yaptığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yer almadı. CHP, Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya çağrılmadığını açıklayıp durumu skandal olarak nitelendirdi.

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelinin %40’ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır.

Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular'dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur... Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten @drfahrettinkoca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir."

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca