CHP'den Charlie Hebdo'ya tepki: Hiçbir ülke Cumhurbaşkanı'na ayar veremez

CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan
CHP'den Charlie Hebdo'ya tepki: Hiçbir ülke Cumhurbaşkanı'na ayar veremez

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ahlaksız karikatürü yayınlayan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya sert tepki gösterdi. Altay, "Hiçbir ülke Cumhurbaşkanı'na ayar veremez, had bildiremez ve hakaret edemez. Ettirmeyiz. Kabul etmeyiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Charlie Hebdo karikatürü ile ilgili tepkisini dile getirdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıların kendilerini üzdüğünü ve bunları asla kabul etmediklerini vurgulayan Altay şunları söyledi:

"Hiç kimse ve hiçbir ülke Türkiye Cumhuriyeti'ne, aziz milletimize, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na ayar veremez, had bildiremez ve hakaret edemez. Ettirmeyiz. Kabul etmeyiz. En yüksek refleksi, tepkiyi, geçmişte olduğu gibi parlamentoda ve bütün meşru zeminlerde gösteririz. Ayrıca hiç kimsenin, hiçbir ülke ve hiçbir devlet başkanının, medya organının İslam dinine ve onun Peygamberine, başka dinlere ve peygamberlere hakaret etme küstahlığı olamaz. İslam'da reform, Macron'un işi değildir. İslam'da reform talebinin Macron gibi birinden gelmesi, densizliktir, aymazlıktır, hadsizliktir. Herkes haddini bilecek. Karikatür bile olsa, kutsala, insanların kişilik haklarına saldırıyı, saygısızlığı düşünce özgürlüğü olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Yüce Peygamberimiz ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ilişkin karikatürler edepsizliktir ve aşağılık ötesidir."

 

CHP