Ceren'in katili, 14 yıl önce de bir çocuğu öldürmüş

Kadın cinayetleri Ceren Özdemir Özgür Arduç

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'un 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı.

Polisin başarılı operasyonuyla yakalanan Özgür Arduç'un sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür Arduç, 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceren'in katili, 14 yıl önce de bir çocuğu öldürmüş - Resim : 1

BAKAN SELÇUK: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ceren Özdemir cinayetine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medyadan yaptığı açıklamada,

"Ordu’da Ceren Özdemir kızımızın katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. Bakanlık olarak olayı yakından takip ediyor, uzman ekiplerimiz ile ailemize psikososyal destek sağlıyoruz. Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız"

ifadelerine yer verdi.

ORDU VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ordu Valisi Seddar Yavuz, evinin önünde cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir’in (20) katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Vali Yavuz, zanlının 12 adet sabıkası bulunduğunu belirtti.

Ordu Valiliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, zanlının akşam saatlerinde terminal civarında yakalandığını, bu sırada polise direndiğini ve bir polisin hafif yaralandığını söyledi. Vali Yavuz, “Bu olayda tüm Ordu halkının ve emniyet teşkilatının gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Yavuz, zanlının 12 adet sabıkası bulunduğunu ancak Ceren Özdemir ile ilgili bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını ifade etti.

Ceren'in katili, 14 yıl önce de bir çocuğu öldürmüş - Resim : 2

CEREN ÖZDEMİR'İN KATİL ZANLISI YAKALANDI

Hakkındaki yakalama kararı doğrultunda her yerde aranan Özgür Arduç, 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü ele geçirildi.

Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür Arduç, cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Özgür Arduç, 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

Ceren Özdemir Ordu