Özgür Arduç

Özgür Arduç

Ölümü Türkiye'yi derinden etkileyen Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, 1984 doğumlu ve Amasya nüfusuna kayıtlı. Özgür Arduç 2005'ten beri cinayet suçundan cezaevindeydi. İnfaz Yasası'na göre geçtiğimiz yıl Rize'deki açık cezaevine alındı ancak firar etti. Yakalanınca Ordu Kapalı Cezaevi'ne konuldu. İyi halli görülerek 28 Ekim'de yine açık cezaevine alındı ancak 1 Aralık'ta ikinci kez firar etti. Hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Arandığı süre boyunca inşaatlarda ya da metruk binalarda kaldı.

Özgür Arduç'un Ceren Özdemir'i öldürmesine ilişkin ifadesinde şunları söylediği belirtildi: 

 "Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. 'Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım' dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren'e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır, diye korktum. Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. 

İki gündür inşaatta yaşıyordum. Kıyafet, meyve sebze çalarak yaşadım. Başka kadınları takip ettim. Kalabalığa karıştıkları için bir şey yapamadım. Ceren Özdemir'i yaklaşık 4 km takip ettim. Güçsüz kadınları kendime hedef seçiyordum. Çantasını almak istedim. Camdan bakan bir kişi olduğu için öldürdüm. Daha önce Ceren Özdemir'i hiç görmedim. Tanımıyorum, irtibat kurmadım. 

Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım"