Cemal Enginyurt'un yeni partisi belli oldu

Cemal Enginyurt'un yeni partisi belli oldu

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye geçti. Demokrat Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı ikiye yükselmiş oldu. 

Gçen ağustos ayında da “Tarım Bakanı fındık üreticisine ihanet etmiştir” dediği için MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, siyasi kariyerine Demokrat Parti’de devam edecek.

Böylece Demokrat Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı ikiye yükselmiş oldu. Demokret Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'da Afyonkarahisar'dan milletvekili seçilmişti. 

Enginyurt, bugün TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıktı. Enginyurt, “Demokrat Parti’ye geçmeye karar verdim. Milletimize de TBMM’ye de hayırlı olmasını diliyorum” diyen Enginyurt, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirinden bir bölümü okudu.

Enginyurt, TBMM'deki konuşmasında şunları söyledi: 

"2021 bütçesi için söz aldım dedim ama sözü 2021 bütçesiyle ilgili almadım. Söze de gerek yok. Zaten bize sormadan, bize danışmadan bütçe geçiyor. Oy versek de geçiyor, oy vermesek de geçiyor. Yeni sistemin özellliği bu. Burada sadece, muhalefet partisinden olan arkadaşlarımız illerinin vatandaşlarının sorunlarını dile getirmek için fırsat buluyor."

 

son dakika son dakika haber