Çay kısa sürede bayatlıyorsa bu yöntemi deneyin! Aylarca taze çay içmek için yapılması gereken meğer buymuş
Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden olan çayı sabahtan akşama sık sık demler ve içeriz. Ancak çay demlemek için kullandığımız siyah çay yaprakları belirli bir süre sonra bayatlamaya başlayabilir. Eğer çayını birkaç gün içinde eski tadını kaybediyorsa bu yöntemi deneyin.
Çay yapraklarının saklanması konusunda bazı püf noktalar olduğunu bilmek gerekiyor. Çay saklarken başvurulan doğal yöntemler ve pratik bilgiler çay yapraklarının daha uzun süre taze kalmasına yardımcı oluyor.
Çay saklarken en sık yapılan hata çayın ağzı açık şekilde sallanması. Bu durum çayın sürekli olarak hava ile temas etmesine ve doğal bir şekilde bayatlamasına neden oluyor. Çay yapraklarını ağzı kapalı ve hava almayan bir kavanoz içerisinde muhafaza etmek gerekiyor.
Ayrıca çay saklarken direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayacağı alanlar tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. Çayı metal kap ya da dışı görünmeyen kavanozlar içerisinde saklamak bu açıdan yardımcı olacaktır.