Çarşı grubu bile üzüldü, Hem öğrenci hem öğretmen mağdur

Eğitim Gündem haberleri Yaşam Haberleri İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı Ekonomi haberleri Kiracı Türkiye
Çarşı grubu bile üzüldü, Hem öğrenci hem öğretmen mağdur

MEF okulları Bahçeşehir şubesinin 2023-2024 eğitim–öğretim yılı sonu kapanacak olması velileri kızdırdı. Binanın stratejik nedenlerle bir başka koleje kiraya verileceği öğrenilirken, 500 öğrenci ile beraber, 150 öğretmenin mağdur olmasına Beşiktaş Çarşı grubu da sosyal medyadan itiraz etti.

Bahçeşehir'de bulunan MEF Koleji’nin kapanacağının gündeme gelmesi, bu okuldaki öğrenci, öğretmen ve çalışanların yanı sıra velileri sıkıntıya soktu. Okul yönetiminin bir süre önce kendi binasını Vizyon Koleji’ne kiraya vereceğinin ortaya çıkması tartışma ve tepkileri de beraberinde getirirken, yüzlerce öğrencinin yanı sıra öğretmen ve okul personelinin geleceği ise belirsizliğini koruyor. Okul yönetimi aldığı kararı bir yazı ile velilere duyururken, veliler de kolej yönetiminin bu karar üzerine Milli Eğitim, Valilik ve CİMER’e yazılar yazarak yardım istedi. 

Çarşı grubu bile üzüldü, Hem öğrenci hem öğretmen mağdur - Resim : 1
Çarşı grubu paylaşımında Hababam Sınıfı filminden de kesit paylaştı.

ÇARŞI'DAN MESAJ

Yaşanan gelişmeler üzerine Beşiktaş'ın ateşli taraftar grubu Çarşı'nın resmi sosyal medya hesabından da Bahçeşehir MEF şubesinin kapanmasına yönelik bir paylaşım yapıldı. “Aldığı Eğitimin İzlerini Yaşam Boyu Taşıyacak bireyler…" diye başlayan paylaşımda "Hikâye hüzünlü bitmesin!" denilirken, "Uzun yıllar önce eğitim yolculuğuna başlayan MEF okulları, Bahçeşehir Kampüsündeki faaliyetlerini 2023-24 eğitim–öğretim yılı itibarıyla sonlandıracağını duyuruyor! Rıfat Ilgaz'ın ünlü eseri Hababam Sınıfı’nda geçen konu gerçek oluyor! Yapmayın! Etmeyin! Yüz elli çalışana, beş yüz öğrenciye, binlerce ebeveyne, evlere, ocaklara yazık etmeyin! Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul çalışanları ve aileleri mutsuz! Yaşam boyu taşıyacakları hüzne, travmalara sebebiyet vermeyin" ifadeleri kullanıldı. 

Çarşı grubu bile üzüldü, Hem öğrenci hem öğretmen mağdur - Resim : 2
Yapılan toplantıda süreç tartışıldı.

MAHMUT HOCA REPLİĞİ

Çarşı grubunun mesajında ayrıca, "Lütfen!!! Mahmut hocanın ünlü repliği… 'Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.'  Aldığınız kararları bir daha gözden geçireceğinizi ve derdinize çare olacağını beyan eden velileri de dinleyerek iyi bir şekilde hikayeyi devam ettireceğinizi umuyoruz" denildi. 

SON TARİH 1 TEMMUZ

Yaşanan gelişmelerin ardından 'Haberglobal'e konuşan bir veli temsilcisi ise 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin bitmesiyle, Bahçeşehir MEF okulunun 1 Temmuz'dan itibaren Vizyon Koleji'nin bünyesine geçeceğini belirtirken, "Yedinci sınıfa giden evladım bu yıl LGS'ye girecek. Kolejler ara sınıf öğrencilerini kabul etmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Alınan ani karar sonrası veliler olarak şoktayız. Evladımı yeni bir okula verdiğimde, alışma sürecinde LGS hazırlığı aksatacak" dedi.

VİCDANİ DEĞİL 

Veli temsilcisi üzgün olduklarını ifade ederken, "Okul finansal olarak yanlış yönetilmiş olabilir ancak bunun cezasını bizler ve çocuklarımız çekmek zorunda değil. Kapatma kararının hukuki zeminde karşılığı olsa da vicdani ve etik olarak karşılığı yok. Merhum İbrahim Arıkan yaşasa kapanmaya razı gelmezdi. Çok üzgün ve tepkiliyiz" diye konuştu. 

"BİZ KAŞILAYALIM"

Bir başka veli ise sitemini şu sözlerle dile getirdi: "Bina Bahçeşehir MEF kolejinin kendi mülkü. Yaklaşık 500 öğrenci ve 150'ye yakın çalışan gelecek sene okulsuz ve işsiz kalacak. Çok büyük üzüntü içindeyiz. Veliler olarak Milli Eğitim Bakanlığına dilekçelerimizi veriyoruz. Bahçeşehir çevresinde bu kadar öğrenciyi alacak okul yok. Veliler olarak 'eğer  okul zarar ediyorsa zararı karşılamak için fazladan okul parası vermeye hazırız' bile dedik."

Çarşı grubu bile üzüldü, Hem öğrenci hem öğretmen mağdur - Resim : 3
Köklü eğitim kurumu yöneticileri, kapanan şubenin yerine Ulus şubesine geçişte kolaylık sağlanacağını duyurdu.  

ULUS ÖNERİSİ

Öte yandan 22 Ocak günü MEF Okulları Genel Müdürlüğü tarafından velilere yollanan yazıda ise, kampüsün bir başka eğitim kurumuna kiralandığına yer verilerek, "MEF Okulları Ulus Kampüsüne geçiş yapmak isteyen öğrencilerimize kontenjan dahilinde destek verilecektir. Bu süreçte, öğrencilerimiz, ailelerimiz, çalışanlarımız ve tüm MEF ailesi başta olmak üzere paydaşlarımız ile ilgili konular hassasiyetle yürütülecektir" denildi.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel