Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu Şenol Güneş

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu Şenol Güneş oldu. Güneş futbolda olan biteni ve Süper Lig'deki çekişmeli şampiyonluk mücadelesini canlı yayında değerlendirdi. Güneş, Türkiye-İtalya maçının çok zor olacağına da değindi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş.

Programdan öne çıkanlar:

MİLLİ TAKIM NE DURUMDA?

Bir ülkenin kalkındığı bireylerine yansımalı. Futbol da böyle bir şey. Biz çocuklarımız ile başarıyla bir araya getirdiysek mutlu oluruz.

Olağanüstü bir şeyi hiçbir futbolcumdan istemedim. Olanı gayret etmeli. Doğru işler yaparak ondan keyif almak istiyorlar. Aile gibi olmayı sağladığımızı düşünüyorum. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Oyuncularımızın keyif veriyor olması, başarısı önemli. Biz hem yapılanmayı yapacağız. Saha sonuçları gelecek neslin idolü olacaklar.

Zaman zaman alınan saha sonuçları her defasında doğruyu yaptığınız anlamına gelmez. Türkiye'deki futbolda en büyük başarızlık ekonomik idari. Futbolda para amaç iken araç oldu. Neymar 200 milyon lira verildi. Daha mı iyi oynadı gittiği takımda. Hayır. 

"TÜRKİYE'DE FUTBOLCU OYNAYACAK VE YURT DIŞINA ÇIKACAK"

Futbolda büyük para var. Türkiye'de futbolcu oynayacak ve yurt dışına çıkacak. Bu sayıları ne kadar çok çoğaltabiliriz. Ülkeye döviz kazandırıyoruz. Yaşlı oyuncular alırsak o kadar para neden gidiyor, bizim paramız gidiyor. 

 

"KUAFÖRÜM HALA AYNI"

Bizi döverek bütüyorlar. Eleştirdikleri kuaför hiç değişmedi, hala aynı. Ben tutucuyum seviyorsam onunla devam ediyorum. Eleştirdikleri kravat mesaj veriyor diyorlar. Hiç öyle bir şey yok. 

EN BEĞENDİĞİ KALECİ KİM?

Eğitimi az olan dönemden geliyoruz. Başından beri yaptıkları başarılar ve aldığı eğitim karşılığında daha fazlasını yapan kişi olarak Rüştü Reçberi beğeniyorum.

"TÜRKİYE-İTALYA MAÇI ÇOK ZOR OLACAK"

Bizim oyuncular ile de bir imtihan olacak. Türkiye-İtalya maçı çok zor olacak. Bu turnuva daha önceki oyundan daha farklı olacak. Bunları yaparsak Dünya Şampiyonasına katılırız. Yarışmalarda daha iyi olmamız içn alttan da bir yandan eğitimeliyiz.

"SİSTEMİ KÖTÜLÜYORSAN FAYDALANMA"

Barcelona takımının bir kitlesi oldu. Bunu kullanayım paraya dönüştüreym. Oyuncuda, kulüpte değerli olmak lazım. Yoktan var etmek isteniyorsa ilk önce siz yaptınız devam edin. FIFA ve UEFA'da eksiklikler var çeki düzen verilmesi lazım

"HAYATIMDAKİ KRİZLER FIRSATA DÖNÜŞTÜ"

Örnek olarak sakatlıklar mesela gelecekle ilgili alt yapı bilgisi oluşturdu. Yani hayatımdaki krizler fırsata dönüştü hep. 

 

"TÜRKİYE'DE 17 YAŞ SONRASI FUTBOLDA TUTMAK ZOR"

Daha küçük yaşta yarışa döndürüyoruz. Yeteneği olan bir çocuk o yaştan sonra bir şey katamayabiliyor. Tabanda binlerde çocuk  var taranarak en iyi yerlere geliyorlar. Güçlü karakteri olmayanlar, ekonomik şartlar, olaylara bakışı doğru olmayıp işi bırkıp gidenler de oluyor. Bu noktalara gelenler çok zor şartlardan geçerek geliyorlar.

"BEN OLSAM "VAR" SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİRİM"

Hakemler son dönemlerde daha profosyonel. Hatalar oluyor. Kabul edilir. Var sistemi neden geldi? Tartışmayı durdurmak için. Bir kere geliş sebebi yanlış. Bilimi sokuyorsun olaya ve yüzde yüz sonuç vermiyor. O zAman deniliyor ki kötü niyetli. Bu durumlara alışmamız gerekiyor. VAR olmasından yana değilim. Futbolun ruhunu emiyor. Ben olsam var sistemini değiştiririm.

Kaynak: Haber Global TV

candaş tolga ışık Az Önce Konuştum Şenol Güneş Süper Lig fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray