Büyük zafere giden yol İzmir'de anlatıldı

Azerbaycan

30 yıl Ermeni işgali altında kalan Azerbaycan topraklarının İkinci Karabağ Savaşı'yla geri alınmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. 44 gün süren savaş ve zafere giden yol, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen panelde anlatıldı.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü'nde önemli bir panel düzenlendi.

İkinci Karabağ Savaşı'nı konu alan panel akademisyenlerle öğrencileri bir araya getirdi. Panelin açılış konuşmasını Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva yaptı.

Mustafayeva konuya ilişkin olarak "Artık 1 ay sonra zaferin 2. yılını kutlayacağız. Ama bence her gün kutlamalıyım. 20 yıl boyunca bekledik. artık kutlamalarımızı olacak bunu hiç unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mustafayeva kazanılan zaferin önemine dikkat çekerek Azerbaycan Devleti'nin Karabağ'ı yeniden inşa ettiğini vurguladı.

Mustefayeva konuşmasında "Azerbaycan oraya yeni bir hayat getiriyor. Binalar, evler okullar tüneller, havaalanları inşa ediyor. 30 yıl oradan kaçan mecburi göçkünlerimizi yeniden döndürmeye çalışıyoruz. Oraya yeniden barış getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Panel konuşmacılarından Prof. Dr. İbrahim Erhem Atnur'da Türk ordusunun Azerbaycan ordusuna verdiği desteği anlattı.

Atnur, "Karabağ savaşında evet iha, siha yeni bir savaş teknolojisi uygulandı. Bu çok önemli bir şey. Burada Türkiye'nin tecrübesi çok önemli. Burada Türkler savaşmadı, ihtiyaç da yoktu Azerbaycan yiğitleri, askeri operasyon yapabilen komutanları vardı artık." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Karabağ Ege Üniversitesi