Burak Elmas: Torrent ile yola devam edeceğiz

Burak Elmas Galatasaray Buket Aydın Haber Global

Haber Global ekranlarının yeni programı Buket Aydın'la Yüz Yüze'nin ilk konuğu Galatasaray Başkanı Burak Elmas oldu. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Elmas, "Domenec Torrent ile yola devam edeceğiz" dedi.

Konuşmalarına Rusya - Ukrayna kriziyle başlayan ve savaşın çok kötü bir şey olduğunu vurgulayan Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

TORRENT İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Olayın başladığı gün, (Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi) UEFA'daydım ve orada da bir kaos vardı. Zor kararlar almak zorunda insanlar. Savaşın her türlüsüne karşı çıkmak gerekiyor. Savaşın her türlüsüne karşı çıkmak lazım. 

Galatasaray'ın DNA'sında da sorunları konuşarak aşmak vardır. Göztepe ve Çaykur Rizespor maçında aksi sonuç çıksa da Torrent ile yola devam edeceğiz. Aksi olsaydı da Torrent ile yolları ayırmazdık. 

Gedson konusunda bir pişmanlık yaşamadık. Luis Campos, çalışmalarını sürdürüyor. Potansiyel yıldız adaylarını Campos, Sensibile ve ekibiyle izlemeye başladık.

Fatih hocamızı Barcelona maçına davet etmeye gerek yok zaten kendisinin locası var. Aynı zamanda Divan Kurulu üyesi. Gelmek isterse zaten gelebilir. İhtiyaç olursa tabii ki davet ederim. Her üyemizin başımızın üstünde yeri var.

Biz zor ve güç geçecek bir süreç olduğunu biliyorduk, beklediğimizden de zor geçiyor ama Galatasaray'ı içinde olduğu zor durumdan çıkarmak için geldik. İnşallah tüm Türk kulüplerinin zor günler yaşadığı süreçten ilk çıkan kulübün Galatasaray olmasını arzu ediyoruz.

Galatasaray'ın Avrupa'da tur atlama şansı daima %51'dir. Her maça kazanmak ve tur atlamak için çıkarız. Türk futbolunun içinde bulunduğu durumda, bu başarıların maç bazlı değil, sürekli olmasını arzu ediyoruz. Türk spor tarihinin en büyük başarısını Galatasaray elde etti. 20 kusür senedir tekrar edilmemiş ve yanına yaklaşılamamış bir başarıdır bu. Finallerde kupaların alındığı yılların gelmesine ihtiyacımız var. Türk futbolu eğer alışkanlıklarından vazgeçmezse Avrupa'da yer alamama riskiyle karşı karşıya. Kulüplerimiz artık gelir yaratamayacak durumda. Bir devrim yapmak lazım ve bu devrim yapılmazsa Avrupa'ya katılmak hayal olmak üzere.

Bu bir gençleştirme projesi değil. Amacımız Galatasaray'ın kişilerden bağımsız, uzun süre sürdürülebilecek ve Avrupa'nın sayılı futbol projelerinden biri haline gelmesi. Luis Campos, birçok takımın peşinden koştuğu bir isimdi. Direkt benimle beraber çalışıyor. Campos için inandığı bir projenin olması maddiyattan daha önemliydi. Oturduk, görüştük. Başarı formülünü biliyor, isteklerimizle onun stratejileri uyuyor. Ücreti bizim bütçemizde ödenebilir bir meblağ.

Galatasaray Başkanı olarak hiçbir sorumluluktan kaçmam. Takımı kimin kurduğunun bir önemi yok. Scout ekibimiz, oyuncu izleme departmanımız var. Teknik direktörümüzün raporu doğrultusunda liste yapılır, biz de görüşürüz. Başarısızlığı ben alıyorum.

HEM FATİH HOCAYA HEM GALATASARAY'A FAYDASI YOK

Galatasaray'ın artık bu ayrılık (Fatih Terim) üzerinden yıpratmaya gerek yok. Galatasaray'ın adına en doğru kararı almaya çalışıyoruz. Galatasaray'ın gelecekte nasıl başarılı olacağına odaklanmak istiyoruz. Her Galatasaray Spor Kulübü üyesinin çeşitli pozisyonlara aday olma hakkı vardır. Benim kafamda zaten bir şey vardı, teklif ettim, uygun görmedi. Bu tartışmanın hem Fatih Hocaya hem de Galatasaray'a faydası yok. 

Galatasaray'ın çok değerli bir üye bazı var. Yönetim kurulu üyeleri seçilirken çok ciddi kriterler vardır. Çok ciddi sorgulanarak bu karar verilir. Diğer adaylara da haksızlık olur bu. Bu işi bu kadar basite indirmenin Galatasaray üyelerine haksızlık olacağını düşünüyorum.

ARDA TURAN O RESMİ PAYLAŞARAK HATA YAPTI

Ara Turan'ın Fatih Hocayla olması ve yemek yemesiyle ilgili herhangi bir rahatsızlık duymadım. Hocasının eleştiriye tabii tutulduğu bir dönemde öyle bir resmi koymaması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray kaptanı olarak bu konuda daha sorumlu davranmasını beklerdim. Galatasaray'ı temsil etmiş bir sorumlu. İnsan kaybetmek çok kolay. İnsanları kazanmak yerine kaybetme odaklı olursanız Galatasaray'ın en büyük gücü insan kaynağını kaybedersiniz. Ne ben ne de bir başkası Galatasaray'dan büyük değildir. 

IŞITAN GÜN BİZİM AKTİF YÖNETİCİMİZ

 Her dönem maalesef bir kişi üzerinden haklı ya da haksız bir algı oluşturuluyor. Bazen de yalan dolu linç kampanyaları yapılıyor. Işıtan Gün, bizim şu anda aktif yöneticimiz. Fatih Terim'le ilgili bir tweeti olmadı, çok gençken attığı bazı tweetlerde hatalıydı. Kabul etti ve özür diledi.

Ben seçime katılırken bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma çok zor bir göreve geldim ve kolay şeyler yaşamayacağımızı söyledim. Bazı beklemediğim şeyler oldu. Galatasaray için alınması gereken zor kararları anlayacağını düşündüğüm kişiler anlamamayı tercih etti. Bazı insanlar sadece günlük başarıyla ilgileniyorlar. Bir tek şey var. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım Galatasaray için doğru olan yoldan vazgeçmeyeceğiz. Hata da yapacağız. İş yapan hata yapar. Yaptığımız hatalar varsa üyelerimizi de eleştirmeye ve bertaraf etmeye çalışıyoruz. Tüzüğümüz açık. Olağan genel kurulumuz var. En üst kurulumuz genel kuruldur. Genel kurulun vereceği en doğru karar bizim başımızın üstünde ve alınması gereken zor kararları almaya devam edeceğiz.

Galatasaray'ı Galatasaray tüzüğü ile yönetiyoruz ve bunu kabul ederek aday olduk. Tüzük ne diyorsa onu yapıyoruz. Takımımızı mahkeme kapılarında süründürmeyiz. Tüzüğümüze aykırı şekilde davranışlar oldu. Onunla görevlendirildik. Mümkün olduğunca da tüzüğümüzü de göz önüne alarak karar almaya çaba sarf ediyoruz. 

Galatasaray yüzlerce yıldır yaşayan bir kurum. Başarısı ve değerleri bizim için çok önemli. Popülarite uğruna Galatasaray'ın değerlerini kullanan insanların manipülasyonuna Galatasaray'ı bırakmayacağız. 

Galatasaray'ın gerçek rakamlarını açıklamak neden siyasi bir hamle olsun? Biz üyelerimize söz vermiştik. Kötü niyetli, Galatasaray'ın geleceği ile ilgili hiçbir kaygısı olmayan insanlar yanlış bilgiler paylaşıyorlar. Sosyal medyadaki işsiz gazetecilerin nasıl zarar verdiğini anlasınlar diye açıkladık. Galatasaray'ın tek rakamı var onlar da denetlenmiş rakamlar.

Hedefimiz Galatasaray'ın borçsuz olması. Bazı şeyleri bana sorarsanız önümüzdeki sene yapmak istiyorum ama. Uzun süredir ihtiyaç olan bazı değişimler ertelenmiş. Hızlı yapmamız lazım ama kolay olmuyor. Aktif masadayız. Biz bu giden yolun taşlarını döşemek bir yönetim disiplini getirerek, umarım görev süremizin sonunda bu yola geçmiş oluruz. Bankalarla bir yapılandırma anlaşması imzaladık. Bize getirdiği çok önemli sorumluluklar var. Keşke biraz daha hızlı gitse her şey. Çok değerli üyelerimiz var. Bazen doğruları yapmak yerine beklemek gerekiyor. Üyelerimize anlatmaktan hareket etmenin doğru olmadığını gördük. 

TARAFTAR TAKIMA SAHİP ÇIKMALI

Torrent, benim çok fazla üzerinde düşünerek karar verdiğim bir hoca. Bilgilerine çok güveniyorum. Sonuna kadar inancım tam. Karakteri ve teknik bilgisi çok düzgün bir insan. Galatasaray'a büyük fayda sağlayacak bir teknik direktör. Futbolda birçok şey ölçülebilir bilgilere dayalı. Herkesin takdirini kazanacağına inanıyorum. Önümüzde çok önemli dört maç var. Takımına ve GS forması giyen oyunculara kadar sahip çıkmalarını istiyorum. Galatasaray'ı sahada temsil eden ve onları bu maçlara hazırlayan teknik ekibe büyük bir destek vermeleri gerekiyor. Galatasaray'da çok uzun zaman başarı elde edilemeyen zamanlarda taraftar olmuş bir başkan olarak söylüyorum. Çok önemli bir emek harcıyorlar. Onlara sahip çıkmalarını Galatasaray taraflarından istiyorum.

Şu anda elimize gelmiş herhangi bir oyuncumuzla ilgili resmi bir teklif yok. Kerem Aktürk bizim için çok önemli. Uzun süreli kontratlar hazırladık. İyi bir Galatasaraylı. Ama bu transfer konuları için yurt dışından bir teklif gelmesi ve Galatasaray'daki değerini bulması lazım ama şu anda böyle bir şey yok. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global izle Haber Global canlı izle haber global buket aydın Buket Aydın Yüz Yüze burak elmas Burak Elmas Galatasaray