Bünyamin Sürmeli'den olası nükleer sızıntıya ilişkin korkutan açıklama: Tüm Türkiye tehlike altında

Gündem haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı son dakika

Ukrayna'nın Enerhodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santralinde Rus askerlerinin saldırısı sonucunda yangın çıktı. Olası patlamaya ilişkin Nükleer Santral sızıntısına karşı Bünyamin Sürmeli'den uyarı geldi. Sürmeli "Sadece Karadeniz değil, Doğu'da etkilenir. Tedbir alınması lazım" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 9. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna'nın Enerhodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santralinde Rus askerlerinin saldırısı sonucunda yangın çıktı. Yaşanan çatışmalardan dolayı itfaiyecilerin söndürme işlemine başlayamadığı aktarıldı. Ancak ilerleyen saatlerde itfaiye müdahale etmeye başladı.

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli olası Nükleer Santral sızıntısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

PATLAMA OLURSA TÜRKİYE NASIL ETKİLENİR?

Sürmeli'nin açıklamaları şöyle: 

Patlama olursa sadece tek bölge değil birçok bölge etkilenir. Rüzgar olduğu müddetçe radyoaktif parçacıkların ne kadar yükseğe gitmesi insan temasından uzak durmasını gösterir. Ancak yer seviyesinde ilerlediğinde toprağa teması daha kolay olacak. Böylece bir insanla teması daha kolay olacak. Olası patlamanın yeri Çernobil faciasından Türkiye'ye daha yakın bir bölgede. Yani sadece Karadeniz değil, Doğu'da etkilenir. Tüm Türkiye etkilenir. Tedbir alınması lazım

NÜKLEER SANTRAL

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna son dakika Gündem haberleri Rusya Ukrayna savaşı