Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'fitne ateşi' çıkışına dair açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bülent Arınç
Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'fitne ateşi' çıkışına dair açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden yaptığı açıklamalara yanıt veren YİK Üyesi Bülent Arınç, istifa ettiğine dair iddiaları yalanlayarak "Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem" dedi.

Bir televizyon programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında konuşan ve açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınç, istifa çağrıları ve Erdoğan'ın sözleriyle ilgili Posta gazetesi Murat Çelik'e konuştu.

İstifa etmediğini belirten Arınç, 'Erdoğan'la bizzat görüşeceğini' ifade etti.

"BEN BAŞKALARI GİBİ TWİTTER'DAN, INSTAGRAM'DAN İSTİFA ETMEM"

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum.

"NEDEN O KONUŞMAYI YAPTI, KENDİSİNDEN DİNLEMEK İSTERİM"

Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul'daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara'da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim.

"BAZEN ORADA KALMAKTANSA GİTMEK DAHA YERİNDE OLUR"

Kendisinden dinledikten sonra, 'o konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu' diyebilirim. Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine 'bunları söyleyen birinin YİK'te ne işi var' türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

cumhurbaşkanı erdoğan