Buket Aydın'la Koltuk'un bu haftaki konuğu Temel Karamollaoğlu

Buket Aydın
Buket Aydın'la Koltuk'un bu haftaki konuğu Temel Karamollaoğlu

Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının bu haftaki konuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Karamollaoğlu, Ak Parti ile ittifak iddialarından Cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar gündemde olan birçok soruya yanıt verdi.

Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının bu haftaki konuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. 

Programdan öne çıkanlar: 

TÜRKİYE'DEKİ BU DÖNEMİN ÖNCEKİLERDEN FARKI NE?

Diğerlerinden temel farkı, bizim neredeyse her alanda sıkıntı içerisinde olmamız. Sadece bir noktada sıkıntı yok. Bugün dış politika bir hercümenç. Dostumuz, düşmanımız, bizim politikamız karmakarışık. Ekonomide de ciddi problemlerimiz var. Çözelemiyor da. Türkiye'de adalet mumla aranıyor. İktidara sorarsanız, o nereden çıktı deniyor. 

Eğitim bizim geleceğimiz. Ama ne yazıkki eğitim de bir hedef göremiyoruz. Problemleri çözmeye yönelik adımlar da göremiyoruz. 

TÜRKİYE'NİN PANDEMİ İLE MÜCADELESİ 

Sağlıkta da "pandemi sona eriyor" derken, birden bire bir dalga daha geldi. Hastane yatakları tamamen doldu.Aşı konusunda ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Yetkililerin söyledikleri de birbirine tutmuyor. İnsanlar aşıya ulaşamıyor, aşı yeterince gelmedi ki... Neden kendi aşımızı üretmekte bir çaba göstermiyoruz. 

SAADET PARTİSİ CUMHUR İTTİFAKINA YAKINLAŞTI MI?

Hayır. Bir yerde isabetli bir karar vermek, bizim politikalarımızı yeniden tanzim edeceğimiz manasına gelmez. Burada güvenilirlik esastır. 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI NE ÖNERİYOR?

İstanbul sözleşmesi ile ilgili biz her zaman ittihatlı davrandık. Biz dedik ki; Biz kadına şiddetin karşısındayız. Hem de tam, hangi noktada bu adımları atmak istiyorsanız, kim gelirse gelsin yanındayız. Aileyi korumak mecburiyetindeyiz. 

Biz kadına şiddetin önlenmesi için ne yapmak gerekiyorsa yapalım... Gelin bütün partiler bir arada, birlikte politika üretelim, ittifak sağlamaya çalışalım. 

LGBTİ TÜRK AİLE YAPISINI BOZUYOR MU? 

Biz aile yapısını koruyalım derken bunu sadece kendi ülkemiz için söylemedik. Tüm dünyada ihtiyaç var. Ancak diğer hususlara gelince İstanbul sözleşmesinin en önemli tarafı, görünmeyen arka planı bütün dünyada aile yapısını kaldırmaya müteveccihtir. Sadece Türkiye'de değil. Bu aile yapısını tahrip ederek nüfus kontrolünü sağlamak. Aileyi topyekun dünyadan kaldırmak istiyorlar. 

GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Elbette düşünüyorum. Ama zamanı gelince. 80 yaşına geldikten sonra insan düşünmez olur mu? Ama her şeyin bir zamanı var. 

Türkiye'de eğer siyasette bir değişiklik meydana gelecekse bizim birinci talebimiz ağız dalaşını bırakmak. Birbirimizle insanmışız gibi konuşmaya başlayalım. Hararet etmeyelim. Uzlaşma zeminine ihtiyacımız var... 

İKTİDAR SAADET'İ YENİDEN Mİ DİZAYN EDİYOR?

Eee tabi. AK Partiyi düşünün. Her geçen gün oy kaybediyor. Önümüzdeki seçimlerde başarı gösterme ihtimali çok düşük, hatta sıfır diyenler var. Ak Partinin başında bulunanlar da çare arayacaklar. Tayyip beyin ilk aklına gelen de eskiden beraber olduğumuz arkadaşlarımızla bir temas kuralım. Bir selamın aleyküm diyelim, bakalım neler olacak diye düşünmüştür. Ben bunu da garipsemem. Biz baştan söyledik ilkelerimiz var diye. İlkelerimizden asla vazgeçmeyiz. 

ADALET SİSTEMİNDE NEYİ YANLIŞ BULUYOR?

Birisi trafikte suç işlediğinde polis önü kesip durduruyor. Orada herhalde adalet vardır diyorum. Etkili bir adam değilse. Orada soru çıkıyor ortaya. Suçlu ama serbest bırakılıyor. Dayısı var deniyor. Orada dayısı varsa biz adalet tam işliyor diyemeyiz. 

Erdoğan yola çıkarken partisinin adını bile Adalet ve kalkınma partisi koydu. Sonra ne oldu, adalet de gitti, kalkınma da. İkisi de yok. Kalkınmayı sadece inşaatta görüyor. Adaleti de kendi söylediklerinin kabul edilmesini istiyor. Böyle adalet olmaz. 

ERDOĞAN İLE İTTİFAK MASASI KURAR MI?

Erbakan'ın ortaya koyduğu prensiplerde anlaşabiliyorsak amenna. Anlaşmıyorsak olmaz. Biz herkesle masaya otururuz ama bizim prensiplerimiz var. 

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YASAĞINA NASIL BAKIYOR?

Tayyip bey çok becerikli bir politikacı. İstediği neticeyi de aldı. Kendisini tescil ettirdi. Bizim politika anlayışımız burada tıkanıyor işte. İslam karşıtlığı duygusu... Muhalefetin belli kesimi de bu oyuna düşüyor. Tayyip beyin istediği oldu yani gerisi laf. 

TAM KAPANMADA ESNAFIN ZARARI NASIL KARŞILANMALI?

Bütün dünyada benzer şeyler meydana geldi. Bu adımlar atılırken mağdur olan kesimlerin mağduriyeti giderildi. Başka ülkeler bu cevapları verdi. Esnaf, vatandaşla üretici arasındaki insandır. Piyasadaki esnafların haline bakın... Bunların ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Vatandaşa ulaşmanın en kısa yolu vatandaşın cebine para koymaktır. Borcun içine batmış insanlara destek versin. Fırıncı da bakkal da zora girmiş. Siz onlara destek verirseniz çark dönmeye başlar. Bu sadece bununla da hallolmaz. İnsanlar bu güne kadar sıkıntı içindeydi zaten. 

Özellikle gençler yurtdışına gitmek istiyorlar, daha fazla kazanabilmek için. En belirleyici kişiler gençler. Bize oy verecek kesim onlar. Gençlere güveniyoruz, ümidimiz var. 

ARTIK İBADETLER DÜNYEVİ AMAÇLAR UĞRUNA MI YAPILIYOR?

İnsanın kendisiyle alakalı bir konu ibadet. Birisi görsün diye ibadet ediyorsanız, onun Cenab-ı Hak tarafında hiçbir değeri yoktur. 

ÇAMLICA CAMİİ İÇİN NEDEN "İSRAF" DEDİ?

Ben camiyi eleştirmiyorum. Siz etrafında yerleşim merkezinin bulunmadığı, oraya gidebilmek için özel zahmet istiyor. Bunların hepsi milyarın üzerinde. İnsanların böyle bir mabede mi kendi ihtiyaçlarının karşılanacağı bir başka bir yatırıma mı ihtiyaç var. Ben bunu dile getirdim. Ben camiye karşı olmadım, böyle düşünenlere hakkımı helal etmem. 

MUHALEFETTE CUMHURBAŞKANI ADAYI KRİZİ Mİ VAR?

Bunun şu anda konuşulmasını erken buluyorum. Çünkü ittifaklar bile gündemde değilken, cumhurbaşkanlığı çok ileri bir safhada. 

SAADET'İN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Ben şimdiden cumhurbaşkanlığı adaylığının görüşülmesini çok erken buluyorum. 

BIDEN NEDEN ŞİMDİ "SOYKIRIM" DEDİ?

Ermeni soykırımı iddiası sadece iddiadan ibarettir. Bir iftiradır. Ermenilerin beklediklerini 1. Dünya savaşında bulamayınca Osmanlıya kullandıkları br tavırdır, yaklaşımdır. Ermeni soykırımı diye bir şey yoktur. 

Amerika da Avrupa da bu Ermeni soykırımı iddiasını dış politikada Türkiye'yi bir baskı altında tutmak için yapıyor. Türkiye, artık bizim müttefikimiz değil demek istiyorlar. Soykırım diyerek Türkiye'yi yalnızlığa iteliyor.

Amerika ile Tayyip beyin bir problemi var. Ne olduğunu bilmiyoruz ama bunun arkasında çok ciddi meblağların yattığını biliyoruz. En büyük problem bu. Bütün İslam aleminin desteğini kaybetti. Bu kadar yalnızlık olmaz ki. Amerika yok, AB yok, Rusya ile ne kadar alışverişimiz var belli. Şimdi Uygurlara en büyük zulmü yapan Çin'den medet umuyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. 

Kaynak: Haber Global TV

buket aydın koltuk Temel Karamollaoğlu