Bu yöntemle kızartınca tek damla bile sıçramıyor! İşte usta aşçıların yağ sıçratmadan patates kızartma yöntemi
Patates kızartırken bazen yağ bir anda sıçramaya başlayabilir. Bazen elimize ve kolumuza bazen ise daha ciddi sıçramalar ile yüzümüze kadar yükselen bu yağdan korunmak için yağ sıçratmadan patates kızartmanın püf noktasını bilmek gerekiyor.
Kızartma hazırlarken yağ sıçramaması için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yağ sıçratmadan patates kızartmak için ilk olarak bilmeniz gereken şey ise kullanacağınız tavanın çeşididir. Sığ tavalar kullanmamaya özen göstermelisiniz. Paslanmaz çelik ya da demir döküm tava kullanmak yardımcı olabilir. Ayrıca patates kızartırken kullanılan yağ miktarının da çok olmaması gerekiyor.
Ayrıca patates kızartırken yağın içerisine bir miktar tuz eklemeniz daha doğru olacaktır. Sonrasında ekleyeceğiniz yemeğin nemini çeken tuz yağ sıçramasını önleyecektir. Yağ ile suyun karışmasından dolayı ortaya çıkan sıçramayı bu şekilde engelleyebilirsiniz.