Bu yöntemle kızartınca tek damla bile sıçramıyor! İşte usta aşçıların yağ sıçratmadan patates kızartma yöntemi
Patates kızartırken bazen yağ bir anda sıçramaya başlayabilir. Bazen elimize ve kolumuza bazen ise daha ciddi sıçramalar ile yüzümüze kadar yükselen bu yağdan korunmak için yağ sıçratmadan patates kızartmanın püf noktasını bilmek gerekiyor.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Patates kızartması hazırlarken bazen tavaya eklediğimiz patatesler ile birlikte yağ sıçramaya başlar. Sebze ve et kızartırken yağ sıçraması sorunuyla karşı karşıya kalmak hem temizlik açısından sorundur hem de cildimize gelerek kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu sebeple yağ sıçramasını önlemek gerekir.
Usta aşçıların sır gibi sakladığı mutfak tüyolarından biri olan patates kızartmanın püf noktası açığa çıktı. İşte yağ sıçratmadan patates kızartmanın püf noktası olan doğal yöntem: