Bu gece donacağız: İstanbul -5'i görecek

Gündem haberleri hava durumu Kar Kış haberleri kar yağışı Haber Global

İstanbul'da lapa lapa yağan kar gece saatlerinde tipi şeklinde etkisini sürdürecek. Meteoroloji'nin tahminlerine göre gece hissedilen sıcaklık eksi 5'lere düşecek. AKOM don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Türkiye, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken İstanbul'da çarşamba günü başlayan kar yağışı 4 gündür aralıklarla sürüyor.  

Bu gece tipi şeklinde yağacak kar nedeniyle hava sıcaklığının eksi 5 derecelere düşeceğini açıklayan meteoroloji uzmanları, bu gece en soğuk günlerden birinin yaşanacağını, buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu gece donacağız:  İstanbul -5'i görecek - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da kar yağışının bir gün daha etkisini daha etkisini artırarak devam edeceğini hatırlattı.

Kuvvetli kar yağışının, pazartesi etkisini yitireceği, don ve buzlanma olaylarının salı sabahına kadar devam edeceğine dikkat çekildi.