Borsada 'düzeltme'ye dikkat! Gram altında yeni rekor ise... Uzman isim tek tek anlattı

Altın FED Euro dolar Gündem haberleri Ekonomi haberleri

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, rekor üstüne rekor kıran borsa için 'düzeltme hareketi'ne dikkat çekerek, 'alım fırsatı' uyarısı yaptı. Sarı, gram altında zirve ve dip senaryosunu da paylaştı.

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, Haber Global'de piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi; Borsa, dolar, gram altın için öngörülerini aktardı.

Sarı, dolarda 28-28.50 seviyesi için öngörüsünü paylaşırken, gram altında 1700 lira senaryosuna dikkat çekti. Sarı, borsadaki art arda rekorlara karşı düzeltme hareketi olabileceğini ve bunun da alım fırsatı verebileceğini söyledi.

Sarı'nın değerlendirmeleri şöyle:

Seçim belirsizliği sonrası borsada yükseliş başladı. Yabancı yatırımcı katılımı ile giriş gerçekleşti. Otomatik olarak yükselişe katkı sağladı. Neredeyse yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanımı gerçekleşti ancak dolar bazında yüzde 5'lik değer kazanımı var. Hikaye de burada başlıyor.

Dolar bazlı ucuz kalması yerli ve yabancı yatırımcının tercih nedeni oluyor. Enflasyona alternatif yatırım aracı olması da önemli. Yurt dışı gelişmeleri de var. NATO'da İsveç'e yeşil ışık yakmış olmamız, AB sürecinin işaret ediliyor olması borsanın tarihi rekor sağlamasını sağladı.

Yatırımcının risk iştahı çok yüksek. Bu noktada düzeltme hareketi gelebilir. 6300-6400'den bir düzeltme hareketi görebiliriz. Göremezsek 6500 ve üzerini konuşmaya başlayacağız. Düzeltme hareketlerinde de 5900 ve 6000'i takip edeceğiz. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı bekleniyor, o düzeltme hareketi doların yükselişi ve borsada gerileme olarak da gelebilir. Düzeltmeler de alım fırsatı olarak değerlendirilecektir.

"DOLARDA 2 LİRALIK MARJ VAR"

Dolar stabil hareket sergiliyor. 25.50-26.50 aralığında. Faiz yüzde 20'lerin üzerine çıkacak ama karşılayamazsa beklentiyi dolar tarafında yükseliş görebiliriz. 28-28.50 seviyeleri marjı var orada. Bu bant hareketi Merkez Bankası kararına kadar korunacaktır.

"GRAM ALTINDA 1700'Ü GÖREBİLİRİZ"

Gram altın da rekor tazeledi. 1626 seviyelerini test etmişti. Yükseliş devam ediyor gram altında. ABD'den enflasyon verisi gelecek. 3.1'e düşerse, FED'in şahin tonunun yumuşadığın görebiliriz. Ons altında yükseliş devam eder bu olursa, bu noktada gram altında 1700'ü görebiliriz. Beklenti olmazsa ise gram altında 1550 bandını görebiliriz. Genel senaryoda ama altın orta ve uzun vadede bulunması gereken enstrümanlardan.

 

Kaynak: Haber Global TV

FED gram altın altın dolar ekonomi haberleri borsa