Bir yanda kar bir yanda fırtına! Karadeniz ve Akdeniz'de şiddetli fırtına uyarısı

Karadeniz Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Bir yanda kar bir yanda fırtına! Karadeniz ve Akdeniz'de şiddetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, yurdun Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz kesimlerinde şiddetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50- 75 kilometre /saat) fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Fırtınanın, salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.

DOĞU AKDENİZ YARIN ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN FIRTINAYA TESLİM OLACAK

Meteoroloji, Doğu Akdeniz'de yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz açıklarında yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde kuzeybatıdan, 19 Ocak Çarşamba ise doğudan fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, 20 Ocak Perşembe öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülen fırtına nedeniyle ulaşımda aksama yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

BODRUM-ANAMUR ARASINDA ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Mersin'in Anamur ilçesi arasındaki denizlerde yarın kuvvetli fırtınanın beklendiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Anamur arasında, denizde rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvveti yer yer 9'u bulması beklenen fırtınanın, 20 Ocak'ta öğle saatlerinde etkisini yitireceği öngörülüyor.

Bodrum ile Kaş arasındaki denizlerde de yarın 6 ile 8 kuvvetinde esmesi beklenen fırtınanın 19 Ocak'ta etkisini kaybedeceği değerlendiriliyor.

Açıklamada, fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklara karşı balıkçılar ve gemiciler başta olmak üzere bölgede bulunanların tedbirli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar haberleri fırtına haberleri Doğu Karadeniz Doğu Akdeniz son dakika meteoroloji haberleri