Bir uyarı da Valilikten geldi: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor...

sağanak yağış Ankara Gündem haberleri
Bir uyarı da Valilikten geldi: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan güncel hava tahmin raporuna göre yurdun birçok yerinde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli fırtınanın etkili olması bekleniyor. Yarın akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağış beklenen Ankara için bir uyarı da Valilikten geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre yurdun birçok yerinde kuvvetli yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlar ile kuvvetli fırtınanın etkili olması bekleniyor.

YARIN AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİSİNİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Sağanak yağış ve fırtına beklenen iller arasında yer alan başkent için bir uyarı da Valilik tarafından yapıldı. Ankara Valiliği, yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı. Valilik tarafından uyarılan vatandaşlara meydana gelebilecek ani olumsuzluklar hakkında bilgi verildi. 

ANKARA VALİLİĞİNDEN VATANDAŞLARA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Ankara Valiliği, yarın akşam saatlerinden itibaren kentin çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

KUVVETLİ SAĞANAK PAZAR SABAHI ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın akşam saatlerinden itibaren kentin çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği, yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

ANİ SEL, SU BASKINI, YILDIRIM VE ULAŞIMDA AKSAMALARA KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

 

Kaynak: AA