Bingöl Valisi'nden uyarı: Evlerde çok sık bir araya geliyor

Bingöl

Bingöl'ün vaka oranı haritasında mavi kategoriden turuncu kategoriye geçmesinin ardından Vali Kadir Ekinci alarm durumuna geçti. Ekinci, "Ev ziyaretleri de bizim için çok büyük problem oluşturmaktadır" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan vaka oranı haritasında mavi kategorideki "düşük riskli" iller arasında yer alan Bingöl, son haritada turuncu kategorideki "yüksek riskli" iller arasına geçti.

Vaka sayısında artış yaşanan Bingöl'de Vali Kadir Ekinci, kent genelinde sürdürülen koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlere katıldı. Denetimde konuşan Vali Ekinci, uyarılarını yineledi.

"EVLERDE KADINLAR ÇOK SIK BİR ARAYA GELİYOR"

Amaçlarının, vakaların düşmesiyle, haritada tekrar mavi alana geçmek olduğunu vurgulayan Vali Ekinci, yasak olmasına rağmen kadınların ev ziyaretlerinde sık sık bir araya geldiğini söyledi. Bir ötesinin kırmızı kategori olduğunu vurgulayan Vali Ekinci, "Ne yazık ki Bingöllü sağduyulu kardeşlerimizin yanı sıra, tedbirlere sıkı sıkı uymayan bazı kardeşlerimiz de var. Biz de bu kardeşlerimizi uyarmış olalım. Bunun da bir ötesi kırmızıdır, tekrardan kapanmadır. Özellikle taziyelerin yasak olmasına rağmen, Bingöllümüzde malum çok yoğun bir taziye kültürü vardır. Yaklaşık bir ay öncesine kadar, hakikaten hassasiyet vardı. Taziyelerin yasaklılığına uyuyorlardı. Ancak bir aydır bize gelen ihbarlar çerçevesinde söylüyorum, yasak olmasına rağmen, evlerde hanım kardeşlerimiz çok sık bir araya geliyor. Dolayısıyla bu ev ziyaretleri de bizim için çok büyük problem oluşturmaktadır" diye konuştu.

Kurallara uyulması çağrısını yineleyen Vali Ekinci, "Çay ocağı kültürümüz var ama ne yazık ki, çay içerken sohbet ederken vatandaşlarımız, özellikle maske ve mesafe konusunda dikkat edemiyor. Valilik olarak bizler ceza yazmaktan yana değiliz, vatandaşlarımızın bu konuda kalbini kırmak istemiyoruz. Ancak şartların böyle devam etmesi halinde, kurallara uydurmak zorunda kalacağız ve bunun da vatandaşımızın canını acıtacağından eminiz" dedi.

Kaynak: DHA

Bingöl koronavirüs