Beyoğlu'nda bulunan tarihi Gueive Hanı'nda yangın 

İstanbul Yaşam Haberleri Beyoğlu
Beyoğlu'nda bulunan tarihi Gueive Hanı'nda yangın 

Gece saatlerinde Beyoğlu'nda bulunan 5 katlı tarihi Gueive Hanı'nın giriş katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, tarihi handa hasar meydana geldi.

Nalbur dükkanı olarak işletilen giriş katı, alev alev yanarken üst katlarda mahsur kalan bir kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tarihi handa hasar meydana geldi.

Yangın, saat 04.00 sıralarında Beyoğlu Kamer Hatun Mahallesi Ömer Hayyam Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı tarihi Gueive Han’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, nalbur dükkanı olarak işletilen giriş katta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

YANGIN SIÇRADI

İtfaiye ekipleri alev alev yanan hana kısa sürede müdahale ederken yangın üst katlara sıçradı. Üst katlarda mahsur kalan bir kişi itfaiye ekipleri tarafından merdiven aracıyla kurtarıldı.

TARİHİ HANDA HASAR

Yangın kısa sürede söndürülürken tarihi handa ve girişinde bulunan nalbur dükkanında hasar meydana geldi.

İtfaiye ekipleri binada uzun süre soğutma çalışmaları yaptı. Polis ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin çalışma başlattı.

İSTANBUL'DA DEPO YANGINI

Yangın dün sabah saat 06.45 sıralarında Yenibosna Merkez Mahallesi Asena Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir lojistik firmasına ait, tekstil ürünleri depolanan bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve alevler depoyu sardı. Alevleri gören iş yeri sahipleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine birçok ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.

 

 

Kaynak: İHA