Belpınar'da yeniden inşa başladı: Çevre Bakanlığı Yapı işleri Genel Müdürü Banu Aslan Haber Global'e konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde yaşanan büyük yıkım sonrası, zarar gören şehirlerde inşa ve imar faaliyetleri devam ediyor. Köy evlerinin inşası konusunda da hızlı adımlar atılıyor. Haber Global, Gaziantep Nurdağı'daki Belpınar köyünde son durumu aktardı.

Deprem bölgesinde aradan geçen 51 günlük süre zarfında enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, inşa ve imar faaliyetleri de devam ediyor. Kalıcı konutların temeli atılırken, köy evleri için de hızlı ve süratli adımlar atılıyor.

Gaziantep Nurdağı ilçesinin Belpınar köyün de bu yerlerden biri.

Haber Global İstihbarat Şefi Mücahit Topçu ve kameraman Emir Ünlü, bölgedeki son durumu yerinden aktardı.

"HEDEFİMİZ BAYRAMA KADAR BİTİRMEK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Haber Global'e çalışmalarla ilgili bilgi verdi:

"Hasar tespit çalışmaları 8 ilimizde tamamlandı. Gaziantep de bu illerimizden birisi. Burada 12 bin 600 köy konutunun hasar tespiti aldığı tespit edilmişti. Bu konuda yeniden yapım faaliyetleri için Sayın Bakanımızın talimatıyla çalışmalar başlatıldı. 310 konutun saha çalışmaları yürüyor. Kimi temel seviyesinde kimi daha ileri seviyede. Şu anda bulunduğumuz yer Nurdağı Belpınar köyü. Burada 14 konutumuz ve ahır yapısal hasar almış ve kullanılamayacak hale gelmişti. Yapı faaliyetleri burada başlatıldı. Bu bölgeye özel, yaşam koşullarına özel, ayrıca 5 konut tipi proje çalıştık. Şu anda görülen tip 1 dediğimiz verandalı, brüt 122 metrekare, 3+1 konut tipimiz. Hedefimiz bayrama kadar bitirmek."

Kaynak: Haber Global TV

belpınar Nurdağı Gaziantep deprem konut projeleri