Balıkesir ve İzmir'de orman yangınları

AA
Balıkesir Orman Yangını
Balıkesir ve İzmir'de orman yangınları

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Bu yangının ardından Kepsut ilçesinde de orman yangını çıktı. Öte yandan, İzmir'in Bergama ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangınlar kontrol altına alındı.

Balıkesir'de Altıeylül ilçesi Taşköy ve Tayyipler mahallelerindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı ekipler sevk edildi.

Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti, yangın kontrol altına alındı. 

KEPSUT

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Serçeören Mahallesi'ndeki ormanda ise saat 15.50 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın kontrol altına alındı. 

İZMİR'DEKİ YANGINLAR

İzmir'in Bergama ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerce havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Çobanlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 5 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ile 4 yer ekibi sevk edildi. 

Balıkesir ve İzmir'de orman yangınları - Resim : 1

SELÇUK

İzmir'in Selçuk ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Belevi Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. İhbar üzerine adrese İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 4 su ikmal, 1 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Alevler ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.