Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Bakü Büyükelçiliği'ne atanan Bağcı'nın güven mektubunu kabul etti

İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın güven mektubunu kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ne atanan Cahit Bağcı'nın güven mektubunu kabul ettiği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın sunduğu güven mektubunu kabul etti.

Aliyev, Büyükelçi Bağcı'ya Azerbaycan'da kendisini evinde gibi hissedeceğinden emin olduğunu söyledi ve "Azerbaycan'a, vatanınıza hoş geldiniz" dedi.

Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine bir kez daha vurgu yapıldı.

İlham Aliyev,  Türkiye'nin İkinci Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'ın hep yanında olduğuna dikkat çekti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaşın ilk saatlerinden itibaren verdiği siyasi ve manevi destek çok önemliydi" dedi. 

Aliyev, 2 ülkenin ortak projelerinin bölgede barış ve istikrara katkı sağladığını kaydetti. 

Büyükelçi Cahit Bağcı, Karabağ zaferi dolayısıyla İlham Aliyev'i tebrik ederken ilişkilerin daha da gelişmesi için hizmet edeceğini söyledi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ne atanan Cahit Bağcı'nın güven mektubunu kabul ettiği bildirildi. 

Eski AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Bakü Büyükelçiliği'ne atanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Cahit Bağcı Azerbaycan İlham Aliyev