Bakanlık 'intiharları araştırma komisyonu' kurdu

Bakanlık 'intiharları araştırma komisyonu' kurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan intihar olaylarını ve etkilerini araştırmak için bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Bakan Soylu da intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışına ilişkin çalışma yapıldığını söyledi.

Son dönemdeki intihar olaylarıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.   Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.

Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz. Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

SİYANÜR SATIŞINA ÖNLEM GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, son günlerdeki intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışına ilişkin bir çalışma yapıldığını dile getirdi. "Bütün kurumlar kendileri içerisinde çalışıyor" diyen Soylu, "19'unda arkadaşlarımız bir araya gelerek bir değerlendirme yapacak. Hangi tedbirleri alabiliriz? Yapılması gerekenlerle ilgili bir adım atılacak" dedi. 

EMNİYET'TEN 'SİYANÜR' TOPLANTISI

İNTERNETTEN SİYANÜR SATIŞINA YASAK GETİREN YASA TEKLİFİ KOMİSYONDA BEKLİYOR!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı