Bakan Yerlikaya'dan 6 Şubat'ın yıl dönümünde açıklama: Biz yorulmayacağız, durmayacağız

Haberglobal.com.tr
Kahramanmaraş Depremi Ali Yerlikaya Gündem haberleri Deprem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta açıklama yaptı.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile her ile koordinasyonu sağlamak üzere hemen hemen tüm bakanlar görevlendirildi. 5.45'te valilerimizin deprem bölgelerine gitmeleri talimatı verildi. Derhal 59'u il valimiz olmak üzere 708 mülki idare amirimiz deprem bölgelerine hareket etti. 11.25'te deprem bölgelerinde ilk bireysel çadırlar kuruldu. 20 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta ilk konteyner kentte yaşam başladı.

85 milyonun kalbi deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte attı. 9 saat arayla meydana gelen depremlerde 38 bin 901 bina yıkılmıştı. Bunların tamamında arama, 26 bin binada ise arama ve kurtarma faaliyetleri yürütüldü. Müdahale çalışmaları kapsamında 650 bin personel görev yaptı. 23 gün süren arama kurtarma çalışmalarında 'sesimi duyan var mı?' haykırışları karanlıkları deldi.

Bir bebeğin günler sonra enkazdan çıkarılışına şahitlik ettik. Felaket çok büyüktü ama devletimiz de milletimiz de dimdik ayaktaydı. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonunu başlattık.

Büyük bir konut seferberliği başlattık. 46 bin konutun kuralarını çekip anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik, teslim etmeye devam edeceğiz. Bugün 9289 konutun kuralarını Kahramanmaraş'ta çekeceğiz. Biz yorulmayacağız, durmayacağız. Büyük bir hızla konutları bitirip hak sahipleri kardeşlerimize vermeye devam edeceğiz.