Depremzedeler, felaketi birer kelimeyle anlattı: "Ölenler mi kurtuldu, biz mi kurtulduk?"

GAZİANTEP/AA
Deprem Kahramanmaraş Depremi Deprem Yardımı Gündem haberleri

Yürekleri yakan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler asrın felaketini birer cümle ile anlattı. Yaşadıkları korku halen tazeydi.

Kahramanmaraş'ta afetzedeler, 6 Şubat'ta ve sonrasında neler yaşadıklarını ve hissettiklerini birer kelimeyle ifade etti.

Yaşadıkları acı ve korku halen yumruk gibi boğazına düğümlenen depremzedeler en fazla, "hüzün", "çaresizlik", "ölüm", "kıyamet", "endişe", "felaket", "acı", "umut" ve "kayıp" kelimelerini de sarf etti.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler, 6 Şubat'ta ve sonrasında neler yaşadıklarını ve hissettiklerini birer kelimeyle ifade etti.

Depremlerin ardından yeniden hayata tutunmaya çalışan afetzedeler, kayıplarını, şehrin cadde ve sokaklarında enkaz altında kalan anılarını ve deprem gününe ait acı dolu hikayelerini ilk günkü gibi zihinlerinde taşıyor.

''ÖLENLER Mİ KURTULDU BİZ Mİ KURTULDUK?''

Yaşadığı depremleri "felaket" olarak nitelendiren Cemil Baştaş ise "Felaketi biz yaşadık, Hataylılar daha çok yaşadı. Bu felakette en mağdur olan insanlar çocuklar. Bu felaketi halen yaşamaktayız. Acaba diyorum ki 'Ölenler mi kurtuldu, biz mi kurtulduk?' Enkaz altında kaldım, 5 saat sonra çevre sakinleri tarafından kurtarıldım. Allah, bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Hepimize geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

''TEK KELİMEM KIYAMET''

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depreme yakalanan Fatma Erdoğan, depremi "kıyametin senaryosu" olarak nitelendirdi.

Deprem günü büyük bir korku ve endişe yaşadıklarına dikkati çeken Erdoğan, "O sallantıyı hissedince hemen çocukları alıp dışarı çıkma korkusu oldu. Onları nasıl kucakladığımı, nasıl endişe ile çıkardığımı hatırlamıyorum. Aslında hatırlamak da istemiyorum. Rabb'im bir daha hiç kimseye yaşatmasın inşallah. Benim depremi tarif edeceğim kelimem kıyamet." ifadelerini kullandı.