Bakan Uraloğlu'dan THY'nin sefer iptalleriyle ilgili açıklama

Abdulkadir Uraloğlu THY Haber Global

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY'nin sefer iptalleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Haber Global'de soruları yanıtlayan Uraloğlu, Zengezur Koridoru, İsrail'in Gazze'ye saldırıları, özelleştirme tartışmaları ve gençlere internet yardımı konusunda da önemli bilgiler verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haber Global'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, THY'nin sefer iptalleriyle ilgili yaşanan sorunun bir siber saldırıdan kaynaklanmadığını belirterek, "Tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda THY yöneticileri ile çalışıyoruz" dedi. 

Bakan Uraloğlu, Zengezur Koridoru, Gazze'ye yönelik saldırılar, özelleştirme tartışmaları ve gençlere internet desteğine ilişkin soruları da yanıtladı. 

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları:

(THY'nin sefer iptalleri) BTK gerekli incelemeleri yaptı, bir siber saldırı gözükmüyor. Tamamen altyapıdan kaynaklanan bir problem. Tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda THY yöneticileri ile çalışıyoruz. Gece boyunca takip ettik. Bütün dünyayı etkiledi. Sadece bir havayolu şirketi operasyonu değil bu. Bizim bayrak taşıyıcımız bir şirket. Her türlü mağduriyet giderilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek.

"(ZENGEZUR) BU KORİDOR HANGİ ÜLKEDEN GEÇERSE KATKI SAĞLAYACAK"

Aktif olan Bakü-Tiflis-Kars hattı kıymetli bir güzergah. Doğrudan Azerbaycan ile bir bağlantı yapacağımız Zengezur Koridoru var. Hat halen çalışılıyor, birçok firma var. Diğer özellikle Ermenistan tarafında ve Nahçivan tarafında güzergahlar, hatlar var, onların da iyileştirilmesi gerekiyor. Iğdır ve Kars'a kadar ihale sürecini tamamladık. Detaylarını da biz de çalışmaya başlarız. Ermenistan Başbakanı'nın bu koridorun kendi ülkelerinden geçmesiyle ilgili yaklaşımları olduğunu gördük. Ben zaten hep söylüyordum. Bu koridoru hangi ülkeden geçerse oraya katkı sağlayacaktır. Karşılıklı kazan-kazan politikasına bakıldığında Ermenistan'ın bu noktaya gelmesini bekliyordum. 

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR

Gazze'de insani bir dram yaşanıyor. Çoluk çocuk yaşlı masum demeden insanlar katlediliyor. Bu konunun insani yardımların ulaştırılması ve ateşkes sağlanması ve nihayetinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin'in kurulmasına giden yol haritasında Cumhurbaşkanımız yoğun bir irade ortaya koydu. Keşke imkanımız olsa da Gazze'ye öncelikle insani koridor açabilsek. Türkiye bu noktada gayret ediyor. İnternet kesintisi olduğunu biliyoruz. Biz de takip ediyoruz. Yapabileceğimiz her konuda Filistin'in yanındayız.

ÖZELLEŞTİRME TARTIŞMALARI

Türkiye'deki her türlü altyapı devletin malı, milletimizin malı. Yap-işlet-devret projeleri var. 2028'den itibaren biz bunları devralacağız. Daha sonra tekrar ihale edebilir miyiz? Bu da gündemimizde. İşletmelerin belli sürelerde ihale edilebilirliği konuşuluyor. Satılma doğru bir yaklaşım değil, işletilmesi masada. Güncel bir çalışamızın masada olmadığını da söyleyebilirim.

GENÇLERE İNTERNET DESTEĞİ

Cumhurbaşkanımızın kararı yayınlandı. 10 gb internet telefon alsın veya almasın mevcut hattına hangi operatörü kullanıyorsa ona kasım ayı itibarıyla yüklenecek ve bir yıl boyunca ücretsiz olacak. Biz operatörlerle konuşmuştuk, ücretler konusunda mutabakatı sağladık. Zannediyorum ki önümüzdeki günlerde bu, gençlerimizin hatlarına yüklenecek. Vergisi telefon ve bilgisayar konusunda da Hazine ve Maliye Bakanlığımız süreçte zannediyorum sona geldiler.

Kaynak: Haber Global TV