THY duyurdu: Biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksama giderildi

THY Gündem haberleri son dakika
THY duyurdu: Biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksama giderildi

THY, biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksamanın giderildiğini ve seferlerin kademeli olarak normale döneceğini bildirdi. Öte yandan, herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığı da aktarıldı.

THY, altyapıda yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle meydana gelen biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksaklığın tespit edilerek giderildiğini, seferlerin peyderpey normale döneceğini ve THY'nin altyapısına yönelik herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, network altyapısındaki sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan aksamaların giderildiğini bildirdi.

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seferlerin kademeli olarak normale döneceğini belirterek şunları kaydetti:

"Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir. Yaşanan bu süreçten dolayı misafirlerimizden özür dileriz."

İSTANBUL ÇIKIŞLI UÇUŞLARIN BİR KISMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını duyurmuş ardından İstanbul çıkışlı 19.00-22.00 saatleri arasındaki tüm seferlerin iptal edildiğini bildirmişti. THY tarafından konuya ilişkin yapılan son açıklamada ise seferlerin peyderpey süreceğini bildirdi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Bilgi teknolojileri sistemlerimizdeki meydana gelen arıza ekiplerimizin çalışması ile düzelmeye başlamıştır. Seferlerimizi peyderpey yapmaya devam edeceğiz. Sistem arızasının oluşturduğu mağduriyetten dolayı tüm yolcularımızdan özür dileriz." dedi. 

SİBER SALDIRI SÖZ KONUSU DEĞİL

THY'den yapılan son açıklamada ise, bilgi teknoloji sistemlerindeki aksaklığın tespit edilerek giderildiği ve herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığı belirtildi. 

 

Kaynak: AA