Bakan Tunç'tan 'nafaka' açıklaması: Aile hukukunu sil baştan ele alacağız

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç Gündem haberleri
Bakan Tunç'tan 'nafaka' açıklaması: Aile hukukunu sil baştan ele alacağız

Süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aile hukukunu sil baştan ele alacaklarını ifade etti, ''Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir'' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı. Yarın başlayacak olan "kira anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk" dönemine değinen Tunç, kat mülkiyeti davalarının da zorunlu arabuluculuk kapsamında olacağını söyledi.

Bakan Tunç, ''1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık, kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak'' dedi. 

Bakan Tunç, kira miktarının da konuşulabileceğini ve iki tarafın da anlaşması halinde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini belirtti.

'NAFAKA MAĞDURİYETİNİ GİDERMELİYİZ'

Bakan Tunç, süresiz nafaka tartışmasıyla ilgili de şunları söyledi: 

"Özellikle aile hukuku ile ilgili geniş bir çalışmamız var. Aile hukukunu sil baştan ele alacağız. Aile hukukunda arabuluculuğu getirmek lazım. Şu anda aile hukukunda mümkün değil. Aslında birçok ülkede aile hukuku alanında arabuluculuk uygulaması iyi gidiyor. Türkiye'de de aile hukukunda arabuluculuk söz konusu olursa. Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir. Vatandaşların mağduriyetini gidermemiz lazım. Her iki tarafı da dikkate alarak bir çözüm bulunmalı."

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'' adının ''Türkiye Başsavcılığı'' olarak yeniden yapılandırılması önerisinin ise olgunlaşmadığını henüz düşünce aşamasında olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Süresiz nafaka Adalet Bakanı Yılmaz Tunç