Kira anlaşmazlığında arabulucu dönemi! Uygulama 1 Eylül itibarıyla başlayacak, mahkemenin yükü azalacak

Ekonomi haberleri Kiracı

Mahkemelerdeki ev sahibi ve kiracı davalarının yarattığı yükü azaltmak amacıyla devreye alınan arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor. Taraflar önce arabulucuya gitmek zorunda... Peki süreç nasıl işleyecek? Arabulucuya nasıl başvurulur? Yanıtı haberimizde...

Son dönemin en büyük sorunlarından biri... Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, kiralar arttıkça taraflar arasındaki kavgalar da kızışıyor. İşte bu soruna çözüm olması için zorunlu hale getirilen
arabuluculuk dönemi 1 Eylül itibarıyla başlayacak.

Arabulucu Seda Cilli, "bugün açtığımız bir davada malesef 1 yıl sonraya ilk celse tarihini alıyoruz. Bir kişinin duruşmaya gidememesi demek 3 yıl bu davayla devam edeceği anlamına geliyor." diye konuştu.

Haber Global muhabiri Pınar Demir'in haberine göre, davaların sonuçlanması 2-3 yılı bulurken, arabulucuyla 1 ayda çözüme kavuşulabilir.

Cilli, "arabuluculuk dava şartında 3 hafta içinde süreç olumlu ya da olumsuz sonuçlandırmak zorunda. Tarafların özel mazeretleri bulunduğu önem arz eden arabuluculuk bu hususu beyan ederek 4 haftada bu süreci sonlandırmak zorunda." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

kira mahkeme arabulucu dönem uygulama