Bakan Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu THY
Bakan Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama

İçişleri Bakanı Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. THY uçaklarının sigorta işlemlerini yaptıklarına ilişkin haberleri 2014 yılında FETÖ'nün servis ettiği belirtilen açıklamada, bahsi geçen firma ile hiçbir ticari bağların olmadığı belirtildi.

Engin Sigorta'dan yapılan açıklamada, "1996 yılında Gaziosmanpaşa'da kurulmuş, 25 yıldır aynı yerde ticari faaliyetlerini sürdüren, ülkemizin önde gelen şirketlerinin acenteliklerini bünyesinde barındıran ve gerek ciro gerekse personel kapasitesi bakımından sigorta acente sektöründe orta ölçekte sayılabilecek bir sigorta acentesiyiz.

Kurucumuz sayın Süleyman Soylu'nun siyasi kimliği dolayısıyla, kaynağı ve maksadı belli ancak temelsiz iddialarla siyaset gündemine çekilmeye çalışıldığımız daha önce de vaki olmuştur. Sayın Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu 2014 yılında, FETÖ kaynaklarının servis ettiği, bir muhalefet milletvekilinin de meclise soru önergesiyle getirdiği 'THY uçaklarının sigorta işlemlerini yaptığı' gibi mesnetsiz, mesnetsiz olduğu kadar sektör işleyişine de aykırı bir iddiaya ne yazık ki konu edilmiş, bu asılsız iddialarla ilgili gerekli açıklamayı kamuoyu ile paylaşmıştık.

"THY İLE HİÇBİR BAĞIMIZ YOK"

Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiği ve aynı hedefe yöneldiği anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışılmakta olduğumuzu üzülerek izliyoruz. Bu iddialara kesin ve net bir cevap olması için paylaşmak isteriz ki;

Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne Türk Hava Yolları ile ne de ülkemizin büyük holdingleri ile hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir.

Sigortacılık tekniği gereği, yaptığımız bütün işlemler, ana şirketlerin dijital altyapıları üzerinden gerçekleşmekte olup, tüm acente olduğu gibi bizim işlemlerimiz de bu sistemlerde kayıt altındadır. İddia sahipleri gerekli başvuruları yaparak iddiasını ispat imkanına sahiptir ve bununla mükelleftir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Bakan Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama - Resim : 1

Kaynak: DHA